Kultura / Kazaliste

Sviraj to ponovno, Sam

Večeras u osječkom HNK premijera komedije Woodyja Allena

Večeras u osječkom HNK premijera komedije Woodyja Allena
Davor Javorović/PIXSELL

Ova komedija premijerno će se izvesti večeras, 3. veljače u 20 sati

Jučer, 2. veljače u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za medije povodom premijere komedije Woodyja Allena Sviraj to ponovno, Sam.  Ova komedija premijerno će se izvesti večeras, 3. veljače u 20 sati i u sklopu nje će se svečanim programom  obilježiti i Dan crvenih haljina u ulaznom i svečanom foyeru za koji će izložbu i program uz Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Osječko-baranjsku županiju pripremiti učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Na konferenciji jučerašnjoj konferenciji govorili su: Miroslav Čabraja, ravnatelj Drame, Tamara Damjanović, redateljica predstave, Tomislav Pintarić, ravnatelj Kazališta Virovitica, Kristina Kopf, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek i Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnatelj Drame Miroslav Čabraja započeo je konferenciju riječima hvale za suradnju Hrvatskog narodnog kazališta u Osijek i Kazališta Virovitica. Najavio je sve govornike te predao riječ redateljici predstave Tamari Damjanović koja se zahvalila na odličnoj suradnji između nje i glumaca kao i svaki puta do sada, a ovo joj je već treća režija u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Ravnatelj Kazališta Virovitica, Tomislav Pintarić zahvalio se na suradnji i uputio riječi pohvale glumcima na sjajno pripremljenoj predstavi te izjavio kako se raduje premijeri u Virovitici u sklopu ovogodišnjeg VIRKAS-a.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ivana Stanić istaknula je važnost ove suradnje koja traje već petu godinu zaredom te najavila kompletan program u sklopu ovogodišnjeg projekta Žene u crvenom.

Ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek Kristina Kopf zahvalila se na ukazanom povjerenju te je pohvalila svoje učenike za sudjelovanje na ovom projektu te je naglasila da se vjeruje kako će se ova suradnja nastaviti i dalje jer traje od samih početaka.

Ravnatelj Drame zahvalio se svima koji su nazočili konferenciji i pozvao na premijeru 3. veljače kao i na sve druge izvedbe predstave Sviraj to ponovno, Sam.

IZVOR: HNK u Osijeku

Sviraj to ponovno, Sam klasična je komedija u maniri Woodyja Allena, priča o „spašavanju“ izgubljenog muškarca, hipohondra i neurotičnog  filmskog kritičara koji nakon odlaska supruge i razvoda ne može pohvatati konce vlastita identiteta i društvene „lokacije“. Ova komedija s melodramatskim elementima ujedno je i hommage kultnom filmskom klasiku, Casablanci, čiji se glavni glumac, Humphrey Bogart, pojavljuje u fantazijama psihički uzdrmanog protagonista predstave te mu daje savjete kako postupati s njemu tragično nedokučivim ženama. Ova predstava prožeta specifično Allanovim humorom proizašlim iz sveopće konfuzije, spleta stvarnosti i fantazije, je komedija kojom se na prilično opušten način tretira zapravo ozbiljna tema.


Izdvojeno

Reci što misliš!