Kultura / Kazaliste

koncert kao podrška

U Osijeku Koncert klasične glazbe za mir u Ukrajini

U Osijeku Koncert klasične glazbe za mir u Ukrajini
Davor Javorovic/PIXSELL

HNK Osijek pokazuje veliko srce i koncertima pomaže Ukrajini

9. ožujka 2022. godine je, u svečanom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, održana konferencija za novinare povodom premijere Koncerta klasične glazbe – za mir u Ukrajini. Koncert humanitarnog karaktera će biti izveden 11. i 12. ožujka u 20 sati. Na konferenciji su govorili ravnatelj Opere HNK u Osijeku, Filip Pavišić i dirigent Mladen Tutavac.

Koncertom će ravnati Mladen Tutavac, solist na klaviru je Lovre Marušić, koncertni majstor je Igor Šimonji koji će zajedno s orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. U koncert je uvrštena I. simfonija Reinholda M. Glièrea, ukrajinskog skladatelja, kojom želimo poslati poruku podrške ukrajinskom narodu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koncert klasične glazbe - za mir u Ukrajini humanitarnog je karaktera te ćemo novčana sredstva od ulaznica za koncert uplatiti na račun Hrvatskog Caritasa koji je povezan s Ukrajinskim Caritasom. Pozivamo da kupnjom ulaznice za Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini ili uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa kod Privredne banke Zagreb d.d.

IBAN: HR0523400091100080340;
SWIFT/BIC: PBZGHR2X;
svrha uplate: pomoć Ukrajini, pomognete ukrajinskom narodu.


Izdvojeno

Reci što misliš!