Kultura / Kazaliste

''Vještičji pir'' s uspjehom odigran u Bruxellesu

''Vještičji pir'' s uspjehom odigran u  Bruxellesu

U srijedu, 15. travnja članovi ansambla posjetili su Europski parlament, upoznali se s načinom rada parlamenta, a imali su sreću da se baš toga dana održavala i tzv. mini plenarna sjednica, pa smo mogli uživo vidjeti kako izgleda zasjedanje Europskog parlamenta koji čini 28 država sa 751 zastupnikom.

U četvrtak, 16. travnja posjetili su kompleks 4. Europske škole u Bruxellesu gdje smo izveli našu predstavu Vještičji pir, koja inačeove godine slavi svoj 20. rođendan na sceni. Stotinjak mališana i njihovih roditelja uživalo je u izvedbi ansambla Dječjeg kazališta, a s ponosom ističemo kako je naše Kazalište prvo hrvatsko kazalište koje gostuje u Bruxellesu od ulaska Hrvaske u Europsku uniju, a ujedno je ovo bio i prvi kulturni događaj za hrvatsku zajednicu u ovom gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osobita nam je čast bila što su izvedbu predstave posjetili i Osječanin, veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji njegova ekselencija Boris Grigić sa suprugom te Neven Mimica povjerenik EU za međunarodnu suradnju i razvoj sa sinom koji su istaknuli kako je ovo vrlo značajno za hrvatsku koloniju u Bruxellesu koji gotovo nikada nemaju prigodu gledati bilo kakve programe na materinjem jeziku. Neven Mimica izrazio je nadu kako će ovo biti samo prvi u nizu kulturnih događaja koji će biti organizirani u sljedećem razdoblju.

Dugotrajni pljesak iz Bruxellesa pamtit ćemo još dugo, a prema riječima mnogobrojnih Hrvata koji su došli pogledati našu predstavu, ovo je događaj za pamćenje! Probili smo led i nadamo se ponovnom gostovanju u ovom sjedištu Europskoga parlamenta!

  


Izdvojeno

Reci što misliš!