Kultura / Kazaliste

Dodjelom nagrada završen 25. SLUK

 Dodjelom nagrada završen 25. SLUK

25. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koji je u Osijeku održan od 1. do 3. lipnja i okupio oko 300 uglednih gostiju iz zemlje i inozemstva, završen je svečanom dodjelom nagrada u brojnim kategorijama.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića apsolutno je trijumfiralo na jublarnom izdanju festivala osvojivši čak 9 nagrada u različitim kategorijama za dvije predstave – Devetu ovčicu i koprodukcijsku predstavu s Dječjom i lutkarskom scenom HNK Varaždin i Osječkim ljetom kulture 2014. - Romeo i Giulietta. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Sanja Nikčević, Ajda Rooss, Mira Perić Kraljik i Pero Juričić nakon odgledanih predstava dodijelili su nagrade:

Nagradu za najbolju kreaciju lutaka i maski Nataliji Burnos  za predstavu Deveta ovčica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića
Nagradu za najbolju scenografiju Ivanu Dujiću za predstavu Romeo i Giulietta  Dječje i lutkarske scene  HNK Varaždin, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Osječkog ljeta kulture 2014.
Nagradu za najbolju scensku prilagodbu Petri Mrduljaš za predstavu Božična priča Zagrebačkog kazališta lutkaka.
Nagradu za najbolju glazbu Davoru Bobiću za predstavu Romeo i Giulietta Dječje i lutkarske scene  HNK Varaždin, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Osječkog ljeta kulture 2014.
Nagradu za najbolju glumu i animaciju Ediju Ćeliću za animaciju u predstavi Deveta ovčica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića
Nagradu za najbolju glumu i animaciju Ivici Lučiću za animaciju u predstavi Deveta ovčica
Nagradu za najbolju glumu i animaciju Morani Dolenc za animaciju u predstavi Ronilac bisera LOFT-a i Dječjeg kazališta Dubrava
Nagradu za najbolju glumu i animaciju Lidiji Kraljić Zavišić za animaciju u predstavi Romeo i Giulietta Dječje i lutkarske scene  HNK Varaždin, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Osječkog ljeta kulture 2014.
Nagradu za najbolju režiju Ljudmili Fedorovoj za predstavu Deveta ovčica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića
Nagradu za najbolju predstavu u cjelini Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića za predstavu Deveta ovčica
Nagradu za ukupnu likovnost predstave koju dodjeljuje Kazalište lutaka Zadar osvojilo je također Dječje kazalište Branka Mihaljevića za predstavu Deveta ovčica.
Dječji prosudbeni odbor najboljom je proglasio predstavu Ronilac bisera LOFT-a i Dječjeg kazališta Dubrava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrade za najbolji tekst i najbolje oblikovanje rasvjete nisu dodijeljene.

Dodijeljena su i priznanja za sudjelovanje svim sudionicima 25. SLUK-a, ali i Povelje za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni koje tradicionalno dodjeljuje Organizacijski odbor SLUK-a i Odsjek za povijest hrvatskoga kazališta Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Povelje su dobili Gradsko kazalište lutaka Split za predstavu Pobuna u postolarskoj radionici, Zagrebačko kazalište lutaka za predstavu Bijeli jelen, Dječje kazalište Branka Mihaljevića za predstavu Deveta ovčica, Kazalište lutaka Zadar za predstavu Nečisti i djevojka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka za predstavu Trsatski zmaj, LOFT i Dječje kazalište Dubrava za predstavu Ronilac bisera i Kazališna družina Pinklec iz Čakovca za predstavu Šegrt Hlapić kako bi ga igrala Kazališna družina Pinklec.

Sudionici SLUK-a proslavu lutkarstva nastavili su do dugo u noć, a vjerujemo da će se o 25. SLUK-u još dugo pričati. Čestitamo svim dobitnicima i radujemo se novom, 26. izdanju lutkarskog festivala u Osijeku već 2017. godine.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!