Kultura / Kazaliste

Nova nagrada osječkom dječjem kazalištu

Nova nagrada osječkom dječjem kazalištu

Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihajevića niže uspjehe! Uoči njihove Godišnje produkcije predstojećeg vikenda stiže i vijest iz Siska s Festivala Maslačak: Crveno burence našeg Dramskog studija osvojilo je posebno priznanje za stilizirano scensko uprizorenje.

Obraloženje nagrade:

17. međunarodni festival dječjih kazališta "Maslačak" održan je u Sisku od 11. do 15. svibnja 2015. godine. Ovogodišnji festival karakterizirala je visoka razina kvalitete predstava koje su mladi izvođači izvodili za publiku svog uzrasta. Moramo naglasiti da je program kojeg su izveli Slavuljčeki iz Petrinje pod nazivom Anđeo proljeća i gospođica Tama ipak najvećim dijelom bio glazbeni program s elementima scenskog izraza, te ga ovdje razmatramo kao dio informativnog, off programa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, želimo potaknuti izuzetno vrijedne voditelje da još više krenu u istraživanje scenskog izričaja i da ga uklope u svoj već i sada vrijedne dosege te s nestrpljenjem očekujemo njihove daljnje uspjehe. Zapažanja, koja je pored redatelja gosp. Silvija Vadle dogovorno artikulirao koordinacijski tim organizatora festivala su slijedeća:

1) Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek CRVENO BURENCE, voditelji Lidija Helajz (redateljica) i Areta Ćurković (asistentica redateljice)

Plijeni iskrenost i neposrednost ove predstave u kojoj se dječji ansambl izuzetno spretno nosi s teškim svakodnevnim društvenim problemima i progovara o njima ne dijeleći univerzalna rješenja već opominjući na teškoće i sve one zapreke subjektivne naravi što stoje na putu do rješenja. Brzi tempo izvođenja i promjena maštovito stiliziranog prostora (jednolični putni kovčezi) učinili su ovu atraktivnu predstavu (proizašlu iz niza scenskih etida) primjerenom zabavom i poukom za današnje mlade ljude čija je percepcija uvježbano ubrzana drastičnim utjecajem multimedije. Scenski govor je bio iznenađujuće blizu privatnom govoru ali uz spontanost pokreta (čitavu predstavu odlikuje značajna pokretljivost sve do poslijednje scene u kojoj statičnost čak vrlo dobro pristaje). Predstavi Crveno burence dodjeljujemo Posebno priznanje za stilizirano scensko uprizorenje.


Izdvojeno

Reci što misliš!