Kultura / Kazaliste

Ovacije za Devetu ovčicu u Šibeniku

Ovacije za Devetu ovčicu u Šibeniku

Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvelo je u četvrtak, 2.7. svoju nagrađivanu predstavu Deveta ovčica Silvije Šesto u režiji Ljudmile Fedorove pred prepunim gledalištem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Predstava je izabrana za nastup na 55. Međunarodnom dječjem festivalu koji svake godine postaje mjesto na kojemu mališani uživaju gledajući brojne predstave iz zemlje i inozemstva, sudjeluju u radionicama, a stručna javnost u okruglim stolovima koji se bave umjetnošću za djecu.

Festival je zaštitni znak Šibenika već više od pedeset godina i u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. Prvi put je održan 1958. godine i od tada okuplja umjetnike iz zemlje i svijeta na događanjima koja slave dječje stvaralaštvo i stvaralaštvo za djecu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naša Deveta ovčica okupila je u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku mnoštvo mališana i njihovih pratitelja koji su do posljednjeg mjesta ispunili gledalište. Kako se dobar glas daleko čuje, tako je i naša predstava, ovjenčana već brojnim nagradama, izazvala veliko zanimanje, a ulaznice su bile rasprodane danima prije izvedbe.

Naši glumci Inga Šarić, Lidija Kraljić Zavišić, Ivica Lučić i Edi Ćelić oduševili su svojom izvedbom, a mali su ih gledatelji nekoliko puta pljeskom ponovno pozivali na pozornicu. Vjerujemo da će Deveta ovčica ostati u srcima malih gledatelja, a mi se unaprijed radujemo nekoj novoj predstavi i novom nastupu na ovom renomiranom međunarodnom Festivalu.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!