Kultura / Izložbe

Moderna umjetnost bez granica

Četrdeset i šest umjetničkih djela ukrasilo belišćanski Palej

Četrdeset i šest umjetničkih djela ukrasilo belišćanski Palej
Tin Lacković

Izložba tematski nije bila određena, već je obuhvatila djela na osnovu vlastitog odabira umjetnika koja će najbolje predstaviti autora i njegova promišljanja o vlastitom umjetničkom stvaralaštvu, stavu prema umjetnosti i kritičkom pogledu na društvene pojave

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku i Muzej Belišće potpisali su 2022. godine sporazum o suradnji u cilju jačanja i razvijanja kulturnih umjetničkih znanstvenih i nastavnih iskustava te u svrhu promicanja kulturnih, umjetničkih, nastavnih i znanstveno istraživački aktivnosti i zajedničkih interesa. Sporazum o suradnji omogućava stvaranje uvjeta za realizaciju kulturnih potreba studenata i razvoj kulture mladih u području muzejske djelatnosti te definiranje stručnih i istraživačkih zadataka u području umjetnosti i kulturnog menadžmenta za studente akademije.

Suradnja ove dvije institucije nastavljena je organizacijom nove izložbe pod nazivom "Moderna umjetnost bez granica" u impresivnom ambijentu palače Gutmann u Belišću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U petak, 2. lipnja, ravnateljica muzeja Nada Milas Bosanac okupljenim zaljubljenicima u umjetnost predstavila je radove studenata Akademije i članova Bel-arta. Izložba tematski nije bila određena, već je obuhvatila djela na osnovu vlastitog odabira umjetnika koja će najbolje predstaviti autora i njegova promišljanja o vlastitom umjetničkom stvaralaštvu, stavu prema umjetnosti i kritičkom pogledu na društvene pojave. Svaki je umjetnički rad individualan, izražava osobna razmišljanja, stavove, ideje, osjećaje i interese te razotkriva životna iskustva i donošenje vlastitih ocjena.

Na otvorenju ove zanimljive izložbe okupljene je pozdravio izv. prof. art. Zlatko Kozina koji je predstavio rad Akademije i svojih studenata. Nakon njega nekoliko riječi o radu Bel-arta rekao je predsjednik udruge Ivan Vajda, a naposljetku se okupljenima obratio i pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić. Za glazbeni su ugođaj bili zaduženi Katarina Bošnjak i Zvonimir Iveković.


Izdvojeno

Reci što misliš!