Kultura / Izložbe

U novouređenom prostoru galerije Waldinger

Izložbom „IZA VRATA“ počelo obilježavanje 15 godina rada Gradskih galerija Osijek

Izložbom „IZA VRATA“ počelo obilježavanje 15 godina rada Gradskih galerija Osijek

Izložbu se može pogledati svakoga dana, osim ponedjeljka, u vremenu od 17:00 do 20:00 sati do 13. ožujka

Prvom ovogodišnjom izložbom pod nazivom „IZA VRATA“, Gradske galerije Osijek ove su subote započele obilježavanje 15. godišnjice rada i postojanja.

U novouređenom prostoru galerije Waldinger izložba u prvi plan stavlja ljude koji tijekom cijele godine predano rade „iza vrata“ galerija. Riječ je o mladim umjetnicima Josipu Brandisu, Draženu Budimiru, Filipu Malovčaku, Dajani Ososlija, Suzani Ososlija i Domagoju Salonji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložbu je otvorila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

"Iznimna mi je čast sudjelovati u obilježavanju petnaestogodišnjeg rada naših galerija koje su velikim trudom i radom uvelike doprinijele razvoju kulture u gradu Osijeku. Ova izložba vrlo simboličnog naziva „iza vrata“ želi dočarati i pokazati što je sve potrebno da zažive ova prekrasna umjetnička djela koja gledamo ne samo u gradu, diljem naše države pa čak i u inozemstvu. Izrazito smo ponosni na sve što Gradske galerije u proteklih petnaest godina neumorno rade. Zaslužuju jedno veliko hvala od svih nas", izjavila je zamjenica Crnković.

Izložbu se može pogledati svakoga dana, osim ponedjeljka, u vremenu od 17:00 do 20:00 sati do 13. ožujka. Posjetitelji imaju i mogućnost da u interaktivnom katalogu izložbe naprave i svoju vlastitu priču.


Izdvojeno

Reci što misliš!