Kultura / Izložbe

Održana izložba radova korisnika projekta ''Društveni kutak 60+''

Održana izložba radova korisnika projekta ''Društveni kutak 60+''

Lokalna akcijska grupa ”Strossmayer” u lipnju 2018. godine započela je sa provedbom projekta na području Općine Viiškovci pod nazivom ”Društveni kutak 60+” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu su Općina Viškovci, Udruga žena ''Cicika'' iz Satnice Đakovačke i Udruga Bežična mreža Viškovci.



Projekt je u provedbi već tri mjeseca i traje do veljače 2019. godine. U projekt je uključeno 40 osoba starije životne dobi koje sudjeluju u različitim aktivnostima kao što su kreativne, kulturne, edukativne, informatičke  i zabavne.

Osnovni cilj projekta je osobama starije životne dobi omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena uključujući fizičku i socijalnu uključenost kroz razne edukacije, radionice i izlete. Starije osobe uče koristiti računalo, savladavaju različite tehnike oslikavanja, sudjeluju u zabavnim igrama i tjelovježbama te idu na razne izlete. U mjesecu srpnju korisnici su u sklopu projekta posjetili Bizovačke toplice, koji je samo jedan u nizu od planiranih izleta.

U petak 21. rujna 2018. godine u prostorijama Sportsko-kulturnog centra u Viškovcima održala se izložba radova korisnika starije životne dobi koji su svojim umijećem tijekom provedbe projekta napravili mnoštvo umjetničkih predmeta.

Posjetitelji su bili oduševljeni doživljenim te su svojim dolaskom korisnike potaknuli da i dalje sudjeluju u društvenim aktivnostima zajednice.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!