Kultura

prvi dan na funkciji

Vladimir Ham novi je intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku

Vladimir Ham novi je intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku
Davor Javorović/PIXSELL

Novi intendant je rekao kako neće biti velikih kadrovskih promjena te će težiti zadovoljstvu djelatnika, ali i njihovoj informiranosti

Danas, 3. travnja u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za novinare povodom stupanja Vladimira Hama na dužnost intendanta.

Intendant Vladimir Ham započeo je konferenciju riječima zahvale svima koji su došli i time popratili njegov prvi radni dan kao intendanta. Istaknuo je i da je u subotu konstruirano Kazališno vijeće te kako će danas potpisati odluke o imenovanju ravnatelja. U mandatu intendanta Hama Dina Begović ostaje na poziciji poslovne ravnateljice, kao i Miroslav Čabraja na mjestu ravnatelja Drame dok je u direkciji Opere došlo do promjene budući da je Ladislav Vrgoč preuzeo mjesto od dosadašnjeg ravnatelja Opere, Filipa Pavišića koji nastavlja kao dirigent orkestra HNK u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ham je najavio i dva naslova do kraja 116. kazališne sezone čije su probe u punom jeku – vodvilj Raya Cooneya, Dva u jedan kojem je premijera 21. travnja 2023. te operetu Vesela udovica koja će biti uprizorena u mjesecu svibnju. Također, rekao je kako neće puno otkrivati jer svako vrijeme nosi nešto svoje, a tome ćemo svjedočiti.

Vladimir Ham dotaknuo se i obnove zgrade HNK u Osijeku te s obzirom na već pripremljenu projektnu dokumentaciju, ali i povećan troškovnik zbog nedavnih poskupljenja u procesu smo prilagodbe novom natječaju za energetsku učinkovitost zgrada javnih namjena. Najavio je kako će HNK u Osijeku segmentalno ulaziti u dijelove obnove te da će se radovi odvijati u ljetnim stankama kako se ne bi prekidao rad kazališta tijekom sezone.

Novi intendant je rekao kako neće biti velikih kadrovskih promjena te će težiti zadovoljstvu djelatnika, ali i njihovoj informiranosti. Također, najavio je kako će unaprijediti i modernizirati komunikaciju s publikom.


Izdvojeno

Reci što misliš!