Kultura

otvorenje oljk-a

Premijer i ministrice večeras dolaze u Osijek

Premijer i ministrice večeras dolaze u Osijek
Dubravka Petric/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočit će na svečanom otvorenju Osječkog ljeta kulture

Osječko ljeto kulture tradicionalno će započeti danas, 29. lipnja na Dan zaštitnika Grada Osijeka – svetih Petra i Pavla te trajati do 13. srpnja 2021. u organizaciji i produkciji Grada Osijeka, te uz potporu brojnih gradskih institucija, a Osijek će postat velika, živa pozornica i mjesto kulturnih susreta i ponajboljih umjetničkih ostvarenja.

U svečanom otvorenju, koje je na rasporedu od 21 sat u Parku kralja Petra Krešimira IV,  sudjelovati će i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Uz predsjednika Vlade bit će ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program Osječkog ljeta kulture donosi visokokvalitetne programe iz područja kazališne, glazbene i koncertne, plesne, književne, likovne, novomedijske te filmske kulture, a osobito smo ponosni na činjenicu da ćemo na ovogodišnjemu OLJK-u imati čak 8 premijernih naslova.

od 29. lipnja do 13. srpnja Osječko ljeto kulture OLJK 2021. [PROGRAM]

Osječko ljeto kulture 2021. bit će otvoreno svjetskom praizvedbom koncerta za glasovir i simfonijski orkestar "Esseker" Davora Bobića, u izvedbi Hrvatskog komornog orkestra uz solistu Konstantina Krasnitskog na glasoviru, pod ravnanjem Davora Kelića.

Program će se održati na glavnoj festivalskoj pozornici u Parku kralja Petra Krešimira IV, gledatelji se mole da dođu nešto ranije kako bi osigurali svoje mjesto. Ulaz se ne naplaćuje.


Izdvojeno

Reci što misliš!