Kultura

kazališni maraton

U Osijeku će se u tri dana na tri lokacije izvesti 19 predstava

U Osijeku će se u tri dana na tri lokacije izvesti 19 predstava
osijek.hr

Manifestaciju će u petak otvoriti dječja predstava ,,Zeko, Zriko i Janje” te monodrama Borisa Svrtana ,,Moj slučaj”

Na trećem Kazališnom maratonu, koji će se održati od 12. do 14. ožujka, osječka publika će na tri lokacije moći pogledati čak 19 predstava domaćih i gostujućih hrvatskih kazališta, najavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Nakon što je osječka publika iznimno dobro prihvatila prethodna dva Kazališna maratona, Grad Osijek odlučio je i ove godine pružiti Osječankama i Osječanima kvalitetan i kulturno raznolik program, u nadi da će Kazališni maraton prerasti u tradicionalnu manifestaciju grada. Ove godine naglasak je na komedijama i dječjim predstavama, a osim osječkih kulturnih snaga, doprinos u programu dat će i gostujuća kazališta iz Zagreba, Varaždina i Rijeke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kazališni maraton pokrenuli smo prije tri godine sa željom da Grad Osijek bude pokretač kulturnih sadržaja u ovom razdoblju pred kraj zime, kada je nešto manje kulturnih događaja u gradu. Protekla dva uistinu su iznimno dobro prošla kod osječke publike te se tražila ulaznica više, a vjerujem da će tako biti i ove godine, u ovim novim okolnostima u kojima se nalazimo", kazala je zamjenica Gamoš te dodala kako je prošle godine u zahtjevnim epidemiološkim okolnostima upravo kultura bila prva koja je ponudila sadržaj Osječankama i Osječanima.

Manifestaciju će u petak otvoriti dječja predstava ,,Zeko, Zriko i Janje” te monodrama Borisa Svrtana ,,Moj slučaj”, sačinjena od tekstova iz ostavštine Vlade Gotovca. Subotnji i nedjeljni programi nastavljaju se uz komedije, dječje predstave i kabaret, a završit će komedijom ,,Majstori” kazališta Moruzgva. Komedije će se smjestiti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, predstave za djecu u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, dok će se u osječkom Kulturnom centru izvoditi ,,Intervjui” Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, ali i monodrama ,,Moj slučaj”.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić pojasnio je kako je cilj, s obzirom na ”novo normalnu” situaciju i epidemiološke okolnosti, ovoga vikenda nasmijati gledatelje te najavio najeminentnije hrvatske glumce iz Zagreba, Rijeke i Varaždina.

"Nadamo se da će ljudima, nažalost samo 75 koliko je dopušteno u Hrvatskom narodnom kazalištu, ova kulturna manifestacija biti mali odmak od trenutačne stvarnosti" rekao je pročelnik Alerić te sa žaljenjem dodao kako je komedija ,,Udovice” otkazana zbog epidemioloških razloga, odnosno izolacije pojedinih članova koji sudjeluju u predstavi.

Sve ulaznice u prodaji su od ponedjeljka 8. ožujka, a cijena iznosi 10 kuna za predstave u izvedbi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, 15 kuna za dječje predstave, te 30 kuna za predstave za odrasle. Ulaznice se neće moći rezervirati, a jedna će osoba moći kupiti maksimalno 2 ulaznice, i to na sljedećim prodajnim mjestima:

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku (za predstave koje se igraju u DKBMO), Trg bana Josipa Jelačića 19, +385 31 50 14 85, [email protected]
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku (za predstave koje se igraju u HNK), Županijska 9, +385 31 22 07 49, [email protected]
Kulturni centar Osijek (za predstave koje se igraju u KCO), Ulica kneza Trpimira 2/A, +385 31 65 83 60, [email protected]

Cjeloviti program Kazališnog maratona 2021. dostupan je ovdje


Izdvojeno

Reci što misliš!