Kultura

kud josipovac

Nabavom berde zaključen projekt očuvanja tradicijske glazbe

Nabavom berde zaključen projekt očuvanja tradicijske glazbe

Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje

Za KUD Josipovac projekt pod nazivom "Očuvanje glazbene tradicije" zaključen je nabavom berde, najvećeg tamburaškog instrumenta, vrijedne 6000 kuna. Grad Osijek je uvrstio u Program javnih potreba u kulturi za 2020. u području tradicijske kulture i kulturno-umjetničkog amaterizma.

Za josipovačko amatersko društvo tako je osigurano jedno tradicijsko glazbalo na temelju činjenice da djeluje Tamburaška sekcija i Škola tambure te postoji potreba za nabavom različitih tradicijskih glazbala, kao i za narodnim nošnjama, čime se stvaraju preduvjeti za kvalitetnu provedbu kulturnog programa temeljenog na tradicijskoj baštini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručni suradnici u projektu, Dora Vujnović i Denis Marguš, glazbeni pedagozi, savjetovali su projektni tim koji čine ujedno članovi Upravnog odbora Ivana Klasić, Tomislav Smiljan, Branko Anić, Zoran Turkalj, Tihomir Horvat, Ivica Glogač i volonteri Katarina Đurinski, David Klasić, Mladen Petrović, Ivan Tušek, Tomislav Varžić, Marija Klasić Petrović i voditelj projekta Marko Perković te je odlučeno da se, sukladno projektnoj prijavi, nabavi tradicijsko glazbalo. Kao jedna od projektnih aktivnosti planirano je i održavanja seminara o značenju hrvatskih tradicijskih glazbala, kao i predstavljanje tamburaša na javnom događaju, ali zbog COVID-a to je događanje odgođeno.

Izdvojeno


Reci što misliš!