Kultura

american corner

Ostvarite besplatan pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA

Ostvarite besplatan pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA

eLibraryUSA zbirka je izvora iz Sjedinjenih Američkih Država, koja objedinjuje kvalitetni dnevni tisak, časopise, znanstvene članke, knjige, disertacije te nagrađivane filmove i video materijale

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, korisnicima omogućava pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA. eLibraryUSA zbirka je izvora iz Sjedinjenih Američkih Država, koja objedinjuje kvalitetni dnevni tisak, časopise, znanstvene članke, knjige, disertacije te nagrađivane filmove i videa.

Izvori koje zbirka uključuje jesu: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

• PressReader

Čitajte popularne novine i časopise iz cijeloga svijeta u formatu koji je jednostavan za pretraživanje i korištenje. Neki od dostupnih jesu Forbes, Guardian, Vogue, Washington Post, ali i Večernji list i 24sata.

• Flipster

Pristupajte najnovijim brojevima američkih časopisa, koji uključuju naslove poput National Geographica, Entrepreneura, Wireda, Fast Companyja te časopisa Popular Science.

• Gale Academic OneFile

Izvrstan izvor za učenike i nastavnike – dostupno je ukupno 8.000 znanstvenih članaka, koje je moguće pretraživati po temama. 

• JSTOR

JSTOR je baza podataka usmjerena na izvore s područja društvenih znanosti, povijesti i ekonomije. 

• ProQuest Dissertations & Theses Database

ProQuest okuplja milijun i pol disertacija i diplomskih radova studenata u preko 700 sveučilišta svijeta. 

• Gale In Context: Middle School

Gale In Context omogućava čitanje i pretraživanje bilo koje teme u preko 1.000 novina, časopisa i znanstvenih članaka, a namijenjen je prvenstveno učenicima viših razreda osnovne škole. 

• Gale in Context: Opposing Viewpoints

Saznajte mišljenja i stavove stručnjaka o kontroverznim i debatnim temama te pročitajte članke o tim temama u tisućama novina i časopisa. 

• Digital Literacy

Baza podataka o digitalnoj pismenosti uključuje način kako stvoriti podcast, kampanju društvenih medija, multimedijalnu prezentaciju, ali i brojne druge digitalne projekte. 

• Kanopy

Gledajte uživo preko stotinu dokumentaraca koji istražuju inspirativne i zanimljive suvremene teme SAD-a

Zbirci je moguće pristupiti isključivo s korisničkim imenom i zaporkom, koju  zainteresirani korisnici mogu zatražiti putem e-pošte ili Facebook stranice American Cornera Osijek.

Više informacija može se dobiti na broj telefona: American Corner GISKO 031/211-272
 


Izdvojeno

Reci što misliš!