Kultura

SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA

Predstavljena knjiga "Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskog rata"

Predstavljena knjiga

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 14. studenog 2019. predstavljena je knjiga "Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskog rata" mlade Osječanke Roberte Kljenak.

Knjiga je predstavljena u Vukovaru, a osim autorice o knjizi su još govorili i Ivica Krnjak, Danijel Rehak, Marijan Živković, Tomislav Josić,  Ivica Jurčan te Ivan Anušić. 

Predgovore knjizi napisali su osječko-baranjski župan Ivan Anušić, fra Ante Čavka iz Knina, hodočasnik Branko Čulo, ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang, dragovoljac HOS-a i branitelj Vukovara Damir Markuš, voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić, ratni načelnik Stožera Specijalne policije MUP-a RH general Željko Sačić i hrvatski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Drago mi je da se djeca branitelja bave temom Domovinskoga rata, jer stalno govorimo da nam je povijest iskrivljena. Ova je knjiga dobra jer se njom čuvaju svjedočanstva o Domovinskome ratu, ali je dobra i zato jer služi kao podsjetnik kako se tako nešto nikada ne bi ponovilo." rekao je Tomislav Josić.

"Ako druge zemlje imaju deklarirane svoje heroje, zašto ih ne bi imala i Hrvatska?  Vrijeme je da se to promijeni. Ne smijemo dopustiti da naši heroji koji su dali veliki doprinos u stvaranju Hrvatske Domovine budu zaboravljeni. Žalosti me što danas djeca ne znaju nabrojati niti 5  heroja Domovinskoga rata po imenu i prezimenu. Radim na tome da se to promijeni. Sa svakim sudionikom iz knjige OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA, razgovarala sam osobno. Iskustvo je vrlo potresno, ali u isto vrijeme i motivirajuće jer ako su oni mogli, možemo i mi.  Nadam se da će ova knjiga ući u sustav hrvatskog školstva kao obvezno štivo iz kojeg će djeca učiti o hrvatskim herojima i strašnim događajima u Domovinskom obrambenom ratu.", poručila je autorica.


Izdvojeno

Reci što misliš!