Kultura

Spektakularnom predstavom „Doljnjodravska 11“

Otvoreno Osječko ljeto kulture 2019.

Otvoreno Osječko ljeto kulture 2019.
OLJK

Osječko ljeto kulture traje do 14. srpnja i donosi 56 programa na 22 lokacije u gradu.

Spektakularnom predstavom „Doljnjodravska 11“ redatelja Zlatka Svibena, nastalom prema romanu Drage Hedla, započelo je Osječko ljeto kulture 2019. na autentičnoj lokaciji, ispred bivšeg Ribarskog doma, na adresi Donjodravska obala 11, 200-njak gledatelja imalo je prilike vratiti se u godine sa sredine prošloga stoljeća i prisjetiti se života Donjograđana.

45 glumaca svih životnih dobi, od onih najmlađih do najstarijih, uspješno je iznijelo do kraja težak i zahtjevan zadatak koji je pred njih stavio Zlatko Sviben, prateći do u detalj misli i sjećanja Drage Hedla sadržane u romanu. Ambijentalnu atmosferu predstave upotpunjavale su projekcije pojedinih scena na zidovima Donjodravske 11.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vraćajući se u prošlost, imamo priliku ponovno se zaljubiti u neke osobe, stvari, događaje … tako je bilo i sinoć s ovom predstavom, istaknula je zamjenica gradonačelnika i predsjednica Organizacijskog odbora Žana Gamoš, jer nam je „Doljnjodravska 11“ omogućila da se, kroz povijest jedne obitelji i ljudi koji su je okruživali, ponovno zaljubimo u svoj grad.

A mi se nadamo da će vam OLJK 2019, u 17 dana, sa svojih 56 programa na 22 lokacije, dati priliku da iznova zavolite kulturu i sve ljepote koje vam ona, kroz svoju širinu, nudi.

Kompletan program OLJK-a pogledajte OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!