Osijek: Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva
Osijek, 24.11.2022. - 1. Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva organizirano je u suradnji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek i Veleučilišta u Karlovcu. Održalo se tako senzorsko ocjenjivanje kvalitete piva MEBAK metodom prema kojoj se ocjenjuju sljedeći parametri: bistroća, boja, miris i okus. Prvi put sudionici su imali mogućnost odrediti fizikalno-kemijski sastav proizvedenih piva te dodatno kontrolirati kvalitetu svojih proizvoda. Proizvodi sudionika moći će se isprobati na Adventu u Osijeku, a ocjenjivanje su proveli stručnjaci kušanjem bez da su znali o kojem se pivu radi.
Izvor: Dubravka Petric/PIXSELL
Posjetitelji festivala imaju priliku kuhati s Tomislavom Špičekom, zabaviti se uz Indiru Levak, družiti se s igračima NK Osijek te testirati svoje znanje s Deanom Kotigom. Za dozu adrenalina zadužena je ekipa iz Pannonian Challengea s preskokom preko kamiona za odvoz otpada
''U pitanju je redovito godišnje ispitivanje radionavigacijskih uređaja'', istaknuli su iz Zračne luke Osijek