Događanja / Ostala

13. do 18. rujna

Prijavite se na radionice koje TERA Tehnopolis organizira u sklopu Festivala održivosti

Prijavite se na radionice koje TERA Tehnopolis organizira u sklopu Festivala održivosti

Cilj je Festivala održivosti povezati svijet znanosti, umjetnosti i užitka

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Kulturno-razvojnim centrom Općine Bilje, Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku, Odjelom za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te tvrtkom TERA Tehnopolis d.o.o., organizira prvi Festival održivosti.

Festival će se održati od 13. do 18. rujna u Osijeku i Bilju, a cilj mu je predstaviti dostignuća akademske zajednice u doprinosu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja. Tijekom Festivala održivosti bit će organizirane radionice i predavanja za ciljanu publiku: za učenike osnovnih i srednjih škola, potom za studente, buduće poduzetnike, start-up tvrtke, poduzetnike u kasnijem rastu i razvoju, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, inovatore i istraživače.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj je Festivala održivosti povezati svijet znanosti, umjetnosti i užitka.

U sklopu Festivala održivosti, TERA Tehnopolis d.o.o. održat će predavanje ''Poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja''. Cilj je događaja potaknuti sudionike na inovativno razmišljanje te pružanje potrebnih informacija o trenutačno dostupnim EU programima i mogućnostima financiranja. U okviru događaja, jedan je od programa koji će biti predstavljen EIT Food inicijativa te informacije povezane s trenutačno otvorenim EIT Food natječajima. Također, teme su koje će biti obuhvaćene digitalizacija ruralnih područja kroz projekt dRural te internacionalizacija poslovanja kroz projekt Enterprise Europe Network (EEN).

Radionica ''Sljubljivanje hrane i vina kroz internacionalizaciju i digitalizaciju poslovanja'' namijenjena je za vinski sektor. Neke su od tema koje će biti uključene generiranje ideja, poticanje poduzetničkog razmišljanja te pružanje važnih informacija povezanih s mogućnošću internacionalizacije poslovanja poduzetnika iz vinskog sektora, uz korištenje Enterprise Europe Network baze za poslovnu suradnju i pronalazak inozemnih partnera. Naglasak je na korištenju digitalnih alata u poslovanju te će biti predstavljena virtualna tržnica zdravih proizvoda i usluga koja korisnicima omogućuje izravnu prodaju svojih eko proizvoda, a kupcima kupnju kvalitetnih ekoloških proizvoda.

Na radionici ''Mogućnosti financiranja kroz otvorene EU natječaje'' bit će prezentirani trenutačno otvoreni EU natječaji, s naglaskom na programe i projekte koje provodi TERA Tehnopolis d.o.o.

Raspored je održavanja predavanja i radionica sljedeći:

  • ''Poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja'' - 13. rujna, od 9 do 10,45 sati
  • ''Sljubljivanje hrane i vina kroz internacionalizaciju i digitalizaciju poslovanja'' - 14. rujna, od 11 do 14 sati
  • ''Mogućnosti financiranja kroz otvorene EU natječaje'' - 15. rujna, od 11 do 12 sati

Radionice održavat će se u prostorijama TERA Tehnopolis d.o.o., na adresi Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku. Krajnji je rok za prijave na radionice 11. rujna.

Za više informacija slobodno ih možete kontaktirati na adresu e-pošte [email protected], na broj telefona 031/251-000 te osobnim dolaskom na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku ili putem njihove kontakt forme.


Izdvojeno

Reci što misliš!