Događanja / Ostala

18. svibnja

Muzej Valpovština: Umjetnička izložba „Bal umjetnosti - Haljine od papira”

Muzej Valpovština: Umjetnička izložba „Bal umjetnosti - Haljine od papira”

U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja vođenog geslom „Muzeji, održivost i dobrobit“ s ciljem poticanja promišljanja o okolišu i društvenim krizama, izložba sačinjena isključivo od materijala papira prepoznatog po svojoj reciklažnoj prirodi savršeno odražava način na koji upravo umjetnost služi kao kanal za propitivanje društvenih normi i vrijednosti

Pozivaju se svi zainteresirani građani na izložbu umjetnice Darije Prša pod nazivom „Bal umjetnosti – Haljine od papira“ koja će se održati u prostoru Muzeja Valpovštine, 18. svibnja s početkom u 18 sati. U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja vođenog geslom „Muzeji, održivost i dobrobit“ s ciljem poticanja promišljanja o okolišu i društvenim krizama, izložba sačinjena isključivo od materijala papira prepoznatog po svojoj reciklažnoj prirodi savršeno odražava način na koji upravo umjetnost služi kao kanal za propitivanje društvenih normi i vrijednosti.

Izložba haljina od papira predstavlja pregled povijesnih razdoblja od doba renesanse do viktorijanskog doba putem mode, odnosno kulture odijevanja kao glavnog posrednika za prizivanje zaboravljenih plemičkih vremena i kulture njihovog života u okvire sadašnjosti, stvarajući tako portal s kojima se ogleda prolaznost i krhkost života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je specifična izložba jer je ona prva izložba koja je održana s ovom temom na području Republike Hrvatske, a koja u svijetu već ima svoju kategoriju vrijednosti u djelima belgijske umjetnice Isabelle de Borchgrave s čime se ukazuje njezina važnost i vrijednost na području povijesti, kulture i umjetnosti kao sinergije kreativnog stvaranja.

Ona će pružiti svim svojim posjetiteljima uvid u slojevitu prirodu umjetnosti i njen utjecaj na ljudsku percepciju svijeta kroz prošle oblike i obrasce življenja.


Izdvojeno

Reci što misliš!