Događanja / Ostala

15. do 18. svibnja

Na FFOS-u započeo Festival povijesti Kliofest, pričat će se i o razvoju osječkog nogometa

Na FFOS-u započeo Festival povijesti Kliofest, pričat će se i o razvoju osječkog nogometa
Davor Javorovic/PIXSELL

Sutra pak sve zainteresirane posjetitelje u istoj zgradi, ali u prostoriji 53 (drugi kat) u 18,30 sati očekuje predavanje Tomislava Buljubašića, ujedno i autora knjige „NK Slavija” pod nazivom „Povijest nogometa u Osijeku u 20. stoljeću – SK Slavija i pitanje početka organiziranog igranja nogometa”

Na FFOS-u se od danas do četvrtka održava Festival povijesti Kliofest 2023. U 19 sati u Maloj svečanoj dvorani (prostorija 39, drugi kat) započelo je predavanje izv. prof. dr. sc. Denisa Njarija naziva „Ukradeni san. Mađarsko školstvo u Osijeku u razdoblju Austro-Ugarske (1895. – 1919.)”.

Sutra pak sve zainteresirane posjetitelje u istoj zgradi, ali u prostoriji 53 (drugi kat) u 18,30 sati očekuje predavanje Tomislava Buljubašića, ujedno i autora knjige „NK Slavija” pod nazivom „Povijest nogometa u Osijeku u 20. stoljeću – SK Slavija i pitanje početka organiziranog igranja nogometa”. S gostom razgovarat će doc. dr. sc. Igor  Josipović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U srijedu u 18 sati ponovno u Maloj svečanoj dvorani predstavit će se knjiga „Tragom Evlije Čelebija kroz Hercegovački sandžak”, autora Dijane Pinjuh i Anđelka Vlašića, dok će se u četvrtak u 19 sati u Caffe baru Peppermint upriličiti filmska večer Udruge studenata povijesti ISHA - Osijek, i to prikazivanjem filma „Bridge of Spies”, redatelja Stevena Spielberga.


Izdvojeno

Reci što misliš!