Događanja / Ostala

3. lipnja

Veliki alzaški vinar najavljuje Festival traminca u osječkom Caffe baru Trica

Veliki alzaški vinar najavljuje Festival traminca u osječkom Caffe baru Trica
Ilustracija (Žarko BašićPIXSELL)

Michel će se u Osijeku predstaviti s osam vina, a njegov masterclass bit će svojevrsna najava Festivala traminca koji će se održati 9. i 10. lipnja u Iloku

U subotu, 3. lipnja u podne u popularnom osječkom Caffe baru Trica (Lučki prilaz 2, preko puta ulaza u hotel Osijek) gostovat će veliki alzaški vinar Michel Ginglinger iz Eguisheima. On je ujedno i vlasnik vinarije Paul Ginglinger te čovjek koji je za svoj traminac zavrijedio nevjerojatnih 98 bodova, što je najveća ikada dodijeljena ocjena vinu od te sorte na Decanterovom međunarodnom ocjenjivanju vina iz cijeloga svijeta.

Michel je već 13. naraštaj vinara koji ovu prestižnu obiteljsku vinariju bez prekida vode od 1610. godine. Michel predstavlja novi val fantastično educiranih alzaških vinara koji su, prije preuzimanja obiteljskih vinarija, svoje znanje i iskustvo stjecali u vinarijama diljem svijeta. Tako iza Michela stoje dugogodišnja stažiranja u vinarijama Champagne Lanson u Reimsu, Domaine Rousseau u Gevrey-Chambertin, kao i u Haute Cabriére u Južnoj Africi te Montes u Čileu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koliko su cijenjena vina iz vinarije Paul Ginglinger dostatno ilustrira pohvala velikog arhitekta Le Corbusiera, uokvirena na zidu kušaonice, koga su mjesne vlasti za obavljeni posao u Egusheimu platile vinom kojeg je proizveo Michelov djed.

Michel će se u Osijeku predstaviti s osam vina, a njegov masterclass bit će svojevrsna najava Festivala traminca koji će se održati 9. i 10. lipnja u Iloku.

Njegova su vina sljedeća:

  • Silvanac Bodenacker 2021
  • Pinot sivi Grand cru Eichberg 2019
  • Rajnski rizling Grand cru Pferisgberg 2020 (ortel vieilles vignes)
  • Rajnski rizling Grand cru Pferisgberg 2020 Hertacker
  • Pinot crni Rocailles 2020
  • Gewurztraminer Grand cru Wahlenbourg 2020
  • Gewurztraminer Grand cru Pferisgberg 2020
  • Gewurztraminer Vendanges Tardives 2020.

Za masterclass bit će dostupno 50 ulaznica po cijeni od 40 eura. Svoje mjesto rezervirajte putem e-mail adrese [email protected], pozivom na broj 0916400527 ili porukom u Inbox.


Izdvojeno

Reci što misliš!