Događanja / Ostala

5. travnja

Koncertni ciklus grada najavljuje Vivaldijeva „Četiri godišnja doba”

Koncertni ciklus grada najavljuje Vivaldijeva „Četiri godišnja doba”

„Četiri godišnja doba“ ciklus je koncerata za violinu i orkestar u kojemu zvuk violine opisuje ljepotu svakog godišnjeg doba i stvara ugođaj svakog od njih

Početak osječkog glazbenog proljeća Koncertni ciklus grada proslavit će izvedbom Vivaldijeva „Četiri godišnja doba” u interpretaciji Osječkog baroknog ansambla u srijedu, 5. travnja s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Jedno od najpoznatijih djela klasične glazbene literature iz razdoblja baroka, „Četiri godišnja doba“ skladatelja Antonia Vivaldija, bit će najbolji glazbeni uvod u proljetni dio sezone Koncertnog ciklusa grada. „Četiri godišnja doba“ ciklus je koncerata za violinu i orkestar u kojemu zvuk violine opisuje ljepotu svakog godišnjeg doba i stvara ugođaj svakog od njih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Virtuoz solist na violini bit će Béla Nagy, a koncertni majstori orkestra HNK u Osijeku i voditelji Osječkog baroknog ansambla nastupit će u sastavu: Béla Nagy, Vladimir Piskunov, Katarina Ćuk (violina), Veronika Kilmajer (viola), Maja Iljovski, Irena Kranjčević (violončelo), Sámuel Jónás (kontrabas), Kristina Tomljanović-Sasz (flauta) i Anita Ancil (čembalo).

Osim „Četiri godišnja doba“, na repertoaru koncerta u srijedu je i Vivaldijev „Koncert za violončelo“ u a-molu te Bachova Orkestralna suita br. 2. U nastavku proljetne sezone Koncertnog ciklusa grada očekuju vas koncerti prema rasporedu:

Subota, 15. travnja u 20 sati u Župi sv. Petra i Pavla apostola (osječka konkatedrala) – USKRSNI KONCERT NA KONKATEDRALNIM ORGULJAMA/ALEN KOPUNOVIĆ LEGETIN (orgulje)

Četvrtak, 4. svibnja u 20 sati u Kulturnom centru Osijek
MARIO ZBILJSKI (bisernica, brač) i KONSTANTIN KRASNITSKY (klavir)

Ponedjeljak, 15. svibnja u 20 sati u Kulturnom centru Osijek
KOMORNI ORKESTAR PANONSKE FILHARMONIJE iz Pečuha

Subota, 3. lipnja u 20 sati u Platou ispred Kulturnog centra Osijek
Završni koncert Koncertnog ciklusa grada
SANDRA BAGARIĆ (vokal) i DARKO DOMITROVIĆ (klavir)


Izdvojeno

Reci što misliš!