Događanja / Ostala

15. ožujka

Na FFOS-u održavaju se izlaganja na temu „Umijeće ljubavi“

Na FFOS-u održavaju se izlaganja na temu „Umijeće ljubavi“

Znanstveno-stručni dio projekta u vidu izlaganja na temu „Umijeće ljubavi“ održat će se u srijedu, 15. ožujka od 14 do 18,35 sati na Filozofskom fakultetu Osijek u velikoj svečanoj dvorani (soba broj 60, drugi kat)

Projekt „Umijeće ljubavi“ održava Hrvatska akademska zajednice Sveučilišta u Osijeku (HAZ UniOs) u suradnji s Klubom studenata psihologije Filozofskog fakulteta Osijek (Psihos) i Agencijom za usluge psihološkog savjetovanja te rada na osobnom rastu i razvoju Kognitivnom muzom.

Znanstveno-stručni dio projekta u vidu izlaganja na temu „Umijeće ljubavi“ održat će se u srijedu, 15. ožujka od 14 do 18,35 sati na Filozofskom fakultetu Osijek u velikoj svečanoj dvorani (soba broj 60, drugi kat).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Propitkivanje ljubavi i traganje za odgovorom na naizgled jednostavno pitanje „Što je to ljubav i kako ona izgleda?“ ipak nije tako lako. Umijeće ljubavi nešto je što se uči ovladati jer za isto nema u potpunosti gotovih uputa. No, ukoliko želite pokušati postati majstor u ljubavi morate savladati i teoriju i praksu, a priliku za to ćete dobiti u sklopu nadolazećeg projekta „Umijeće ljubavi“.

Prvo predavanje „Fenomen ljubavi“ održat će dr. sc. Marina Matić, licencirana geštalt psihoterapeutkinja koja će pružiti definicije ljubavi te njezinih vrsta i razlike između zaljubljenosti i ljubavi u okviru geštalt terapije. Besplatne ulaznice za predavanje rezervirajte na poveznici.

Što se događa s mozgom kada smo zaljubljeni i kako se opisuje epigenetika jednog para dijeljenjem zajedničkih obroka, u idućem predavanju odgovorit će prof. dr. sc. Marija Heffer u sklopu teme „Recept za ljubav“. Besplatne ulaznice za predavanje rezervirajte ovdje.

Kroz panel raspravu „Različite percepcije ljubavi“ prof. dr. sc. Biljana Oklopčić predstavit će perspektivu ljubavi u engleskoj i hrvatskoj književnosti, dok će izv. prof. dr. sc. Daniela Šincek nešto više reći o socijalno psihološkoj, odnosno kulturološkoj percepciji ljubavi, a doc. dr. sc. Tatjana Ileš o perspektivi ljubavi kroz medije. Besplatne ulaznice za panel rezervirajte na poveznici.

Zajednicu Kognitivna muza koja se bavi psihološkim savjetovanjem i partnerskim odnosima osnovali su Dinko Pleša, psiholog i psihoterapeut i Izabela Pleša, kroatistica, specijalistica za digitalni marketing i psihoterapeutkinja u edukaciji. Kao jedni od organizatora projekta kroz vlastito predavanje „Lekcija o ljubavnim odnosima“ predstavit će međuljudske odnose, odnosno razlikovanje zdrave i toksične veze te savjete za isto. Besplatne ulaznice za predavanje rezervirajte ovdje.

Kao faktor iznenađenja u sklopu edukativnog dijela projekta dolaze i gosti iz benda Opća opasnost kako bi na otvaranju i u pauzama od predavanja odsvirali i otpjevali svoje domaće top list hitove kojima već godinama postižu ogromne uspjehe i spajaju ljude.


Izdvojeno

Reci što misliš!