Događanja / Ostala

13. i 17. ožujka

KC tijekom ožujka predstavlja nove izvedbe predstave „Majkemi“ Stjepka Galovića Kandžije

KC tijekom ožujka predstavlja nove izvedbe predstave „Majkemi“ Stjepka Galovića Kandžije
PR

Nova generacija osječkih mladih glumaca Hana Schӧnfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović igraju glavne uloge u ovoj predstavi namijenjenoj prvenstveno mladoj publici, srednjoškolcima i studentima

U tjednu od 13. do 17. ožujka u Kulturnom centru Osijek građane očekuju nove izvedbe predstave „Majkemi“. Predstava je namijenjena prvenstveno srednjoškolcima i studentima, a nastala je prema originalnom tekstu i u režiji Stjepka Galovića Kandžije koji na scenu KC-a postavlja jednu osječku priču, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna.

Ovo je priča o odrastanju tri srednjoškolska prijatelja: prijateljstvu, obiteljskim odnosima, potrazi za (prvim i pravim) ljubavima, njihovim (možda) nadrealnim ambicijama koje suočene s (ne)realnošću, bez moraliziranja i uljepšavanja, ali uz puno humora i empatije, ispadnu, zapravo, posve normalne životne priče. Riječima redatelja: „Predstava je to s 8 originalnih songova i 68 ne toliko originalnih psovki“. Jer ipak u kazalište prenosimo život, zar ne?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst i režiju predstave „Majkemi“ potpisuje Stjepko Galović Kandžija, osječki reper kojeg mnogi znaju po njegovoj uspješnoj glazbenoj karijeri i hitovima poput "Nema labavo", "Donji Miholjac", "Bicikl", "Đuro", "Rokatiki" i ostalih. Autor je i glazbenih songova u predstavi, zajedno s Matejom Huljevom i Markom Vukovićem

Nova generacija osječkih mladih glumaca Hana Schӧnfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović igraju glavne uloge u ovoj predstavi namijenjenoj prvenstveno mladoj publici, srednjoškolcima i studentima.

Nakon premijere u studenom, ožujak donosi nove izvedbe ove predstave, 13. i 17. ožujka s početkom u 20 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek. Cijena je ulaznice pet eura, a ulaznice se mogu kupiti na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek) svaki dan (osim nedjelje) od 7 do 22 sata.

Rezervacije su moguće na e-mail adresi [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!