Događanja / Ostala

8. ožujka

Besplatna projekcija dokumentarnog filma o Dori Pejačević za Dan žena u kinu Urania

Besplatna projekcija dokumentarnog filma o Dori Pejačević za Dan žena u kinu Urania

Film je to o ženskoj emancipaciji na početku 20. stoljeća kroz priču o životu jedne od najpoznatijih hrvatskih skladateljica, s djelima koja su još za njezina života izvođena u Dresdenu, Budimpešti, Beču i drugim europskim glazbenim centrima

Grad Osijek, Kinematografi Osijek i TZ grada Osijeka za Dan žena građankama i građanima poklanjaju dokumentarac o životu Dore Pejačević (1885. – 1923.), jedne od najpoznatijih hrvatskih skladateljica.

Premijera će se dokumentarnog filma „Dora – Bijeg u glazbu“ Kyre Steckeweh i Tima van Beverena održati u srijedu, 8. ožujka s početkom u 19,15 sati u kinu Urania, s besplatnim ulazom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Film prikazuje život navedene talentirane hrvatske umjetnice kroz povijesne i glazbene elemente te elemente filma ceste i odrastanja. Film je to o ženskoj emancipaciji na početku 20. stoljeća kroz priču o životu jedne od najpoznatijih hrvatskih skladateljica, s djelima koja su još za njezina života izvođena u Dresdenu, Budimpešti, Beču i drugim europskim glazbenim centrima.

„Dora – Bijeg u glazbu“ donosi i stavke i ulomke njezinih glazbenih djela koja ni danas, 100 godina nakon njezine smrti, nisu izgubila čar i živost, u emotivnoj interpretaciji pijanistice Kyre Steckeweh, violinista Andreja Bielowa i Gewandhaus orkestra iz Leipziga, pod dirigentskom palicom Andrisa Nelsonsa.


Izdvojeno

Reci što misliš!