Događanja / Ostala

27. i 28. veljače

Mirela Holy predstavit će svoju knjigu i održati predavanje na Akademiji za umjetnost i kulturu

Mirela Holy predstavit će svoju knjigu i održati predavanje na Akademiji za umjetnost i kulturu
Davor Javorović/PIXSELL

Sudjelovala je na mnogim međunarodnim konferencijama te održala veliki broj pozvanih predavanja na domaćim sveučilištima

Pozivaju se svi zainteresirani građani na predstavljanje knjige „Apokalipsa” doc. dr. sc. Mirele Holy koje će se održati na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, 27. veljače u 19 sati (Trg svetog Trojstva 3, Tvrđa, Salon lutaka, drugi kat), a koje će predvoditi prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, doc. dr. sc. Tatjana Ileš i sama autorica.

Uz to, autorica održat će i predavanje na temu „Održiva tranzicija i cirkularna ekonomija”, 28. veljače u 13 sati također na istoj adresi, ali u Salonu 33 na prvom katu zgrade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Doc. dr. sc. Mirela Holy rođena je u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu te Školu primijenjenih umjetnosti. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na katedrama za etnologiju i komparativnu književnost.

Bila je saborska zastupnica, ministrica zaštite okoliša i prirode, izvršna direktorica i voditeljica projekata u agenciji za odnose s javnošću Maksima komunikacije, stručna suradnica u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, šefica Kabineta ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja i voditeljica manifestacija u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Od lipnja 2016. zaposlena je na Sveučilištu VERN kao pročelnica tri specijalistička diplomska studija: Upravljanje poslovnim komunikacijama, Upravljanje ljudskim potencijalima i Menadžment održivog razvoja turizma te preddiplomskog studija Cyber komunikacije i znanost o mreži.

Mirela Holy u srpnju 2019. godine izabrana je za članicu Odbora misije za adaptaciju klimatskim promjenama i društvenu transformaciju Horizon Europe programa. Članica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA), Hrvatskog društva književnika za mlade i djecu (Klub prvih pisaca) i Hrvatskog društva pisaca (h.d.p.).

Autorica je knjiga: Apokalipsa (1991.), Mitski aspekti ekofeminizma (2007.), Komunikacijske (strategije) magije (2012. - koautorica knjige Sonja Hodak), Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju (2017.), Kraljevstvo Onkraja (2017.) te sveučilišnog udžbenika Agencije za odnose s javnošću (2019.). Napisala je i dvije eko-slikovnice za djecu: Car Edgar u svijetu energije (2019.) i Mila i Zelenvila (2019.).

Sudjelovala je na mnogim međunarodnim konferencijama te održala veliki broj pozvanih predavanja na domaćim sveučilištima. 

Dobitnica je nagrade „Miko Tripalo” za izuzetni doprinos demokratizaciji društva i promociji ljudskih prava za 2012. godinu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!