Događanja / Ostala

Tijekom siječnja i veljače

Održavaju se besplatne radionice ALOHE u Osijeku, Belišću i Vinkovcima

Održavaju se besplatne radionice ALOHE u Osijeku, Belišću i Vinkovcima
PR

U Korijenu znanja u Vinkovcima radionice će se održati u subote, 28. siječnja i 4. veljače s početkom u 11 sati, u Gradskoj knjižnici Belišće u utorak, 31. siječnja u 17 sati, a u ALOHA centru Osijek u srijedu, 15. veljače u 17 te u subotu, 18. veljače u 18 sati

U Osijeku, Belišću i Vinkovcima djeca i njihovi roditelji na besplatnim će se radionicama moći upoznati s osnovama mentalne aritmetike ALOHA.

ALOHA je trening za mozak koji djeci omogućuje da budu bolja u računanju, ali koji razvija i koncentraciju te pamćenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„ALOHA je program zasnovan na abakusu koji potiče razvoj mozga na način da stimulira obje njegove polutke i pridonosi njihovu ožičavanju te povećanju dugoročne i kratkoročne memorije. Vježbe su djeci zabavne, a uspješno rješavanje zadataka potiče ih da idu naprijed. Dobro baratanje matematikom izvrsna im je polazišna točka za mnoge predmete te područja ljudskog djelovanja“, kazala je stručnjakinja za neuroedukaciju dr. sc. Branka Novosel, osnivačica Otvorenog učilišta Littera koja je Alohu donijela u Hrvatsku.

Budući da je kod djece uz kognitivnu inteligenciju (IQ) nužno razvijati i onu emocionalnu (EQ), djeca će se upoznati i s mindfulnessom, treningom svjesne pažnje. Njime se jačaju samodisciplina, ustrajnost i fokus, a smanjuje razina stresa. To djeci pomažu u nošenju s izazovima u svakodnevici, posebice onima u digitalnom okruženju.

U Korijenu znanja u Vinkovcima radionice će se održati u subote, 28. siječnja i 4. veljače s početkom u 11 sati, u Gradskoj knjižnici Belišće u utorak, 31. siječnja u 17 sati, a u ALOHA centru Osijek u srijedu, 15. veljače u 17 te u subotu, 18. veljače u 18 sati.

Radionice su namijenjene djeci u dobi od 4 do 13 godina te njihovim roditeljima.

Na besplatnu radionicu djecu je moguće prijaviti putem poveznice.


Izdvojeno

Reci što misliš!