Događanja / Ostala

31. siječnja

U DOKKICI se održava besplatno predavanje za roditelje naslova „Komunikacija i odgoj”

U DOKKICI se održava besplatno predavanje za roditelje naslova „Komunikacija i odgoj”

Na predavanju će se govoriti o načinima održavanja kvalitetne komunikacije s djetetom i u izazovnim razdobljima, o tome koji su razlozi odbijanja ili prekida komunikacije, a roditelji će imati prostora za vježbu najčešćih oblika poruka koje koristimo u razgovoru s djecom

Komunikacija je proces prenošenja informacija (misli, osjećaja i poruka) od pošiljatelja do primatelja. Osnovni je dio svakodnevnice i nemoguće ju je izbjeći, a dijelimo ju na verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Kompleksnost komunikacije ogleda se i u činjenici da je čak i šutnja važan oblik komunikacije. Kako dijete odrasta komunikacija s njime postaje sve kompleksnija, ali je također i delikatna i mnogo faktora može utjecati na neželjene i neugodne prekide u komunikaciji. 

Na predavanju pod nazivom „Komunikacija i odgoj” podsjetit ćemo se na važnost komunikacije u odnosu te upoznati s oblicima komunikacije. Na predavanju će se govoriti o načinima održavanja kvalitetne komunikacije s djetetom i u izazovnim razdobljima, o tome koji su razlozi odbijanja ili prekida komunikacije, a roditelji će imati prostora za vježbu najčešćih oblika poruka koje koristimo u razgovoru s djecom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predavanje će se održati u utorak, 31. siječnja u 17,30 sati u DOKKICI. Mole se zainteresirani roditelji da svoje sudjelovanje najave ispunjavanjem obrasca za prijavu.

Za predavanje „Komunikacija i odgoj” ne izdaju se potvrde o sudjelovanju. Za sve ostale informacije možete kontaktirati DOKKICU putem e-mail adrese: [email protected] ili na broj mobitela: 099 748 25 32.

Predavanja za roditelje aktivnosti su trogodišnjeg programa „Alternativni centar podrške za djecu i roditelje” koji DOKKICA provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Osijeku i Donjem Miholjcu.


Izdvojeno

Reci što misliš!