Događanja / Ostala

28. siječnja

Trio NEO nastavlja Koncertni ciklus grada u osječkom Kulturnom centru

Trio NEO nastavlja Koncertni ciklus grada u osječkom Kulturnom centru
PR

Na koncertnom repertoaru tako će se naći Hačaturjamov Trio za klarinet, violinu i klavir, zatim Suita za violinu, klarinet i klavir jednog od najplodnijih skladatelja 20. stoljeća Dariusa Milhauda te za kraj Suita iz „Priče o vojniku“ Igora Stravinskoga

Koncertni ciklus grada nastavlja se u subotu, 28. siječnja s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek besplatnim koncertom Trija NEO.

Dvije Osječanke - violinistica Marija Bašić i klarinetistica Emma Štern u klavirskoj pratnji pijanistice Hane Novoselec, izvest će zanimljiv klasični koncertni program na kojemu će se naći djela Stravinskog, Hačaturjana i Milhauda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o trima izvrsnim mladim glazbenicama s mnogobrojnim glazbenim uspjesima iza sebe i svijetlom glazbenom budućnošću ispred sebe. Tijekom koncertne večeri u Osijeku predstavit će glazbeni repertoar koji u fokus stavlja svaki od instrumenata ovog trija, ali i njihovu sjajnu kombinaciju za koju su pisali mnogi veliki skladatelji.

Na koncertnom repertoaru tako će se naći Hačaturjamov Trio za klarinet, violinu i klavir, zatim Suita za violinu, klarinet i klavir jednog od najplodnijih skladatelja 20. stoljeća Dariusa Milhauda te za kraj Suita iz „Priče o vojniku“ Igora Stravinskoga.

Za jedno od najizvođenijih i najutjecajnijih djela ranog 20. stoljeća poznato je i zanimljivo da je skladatelj pred izvođače postavio takve zahtjeve da izvedba „Priče o vojniku“ (nikad) nije na zadatku „nedoraslih“ glazbenika.

Trio Neo nije se plašio staviti upravo izvedbu Suite iz „Priče o vojniku“ na svoj osječki koncertni program, što nam govori o razini izvrsnosti glazbenica, ali i ukazanoj časti da upravo ovo djelo čujemo u Koncertnom ciklusu grada.

Koncertni ciklus grada ostvaruje se uz potporu Grada Osijeka te Osječko-baranjske županije, pa s ciljem obogaćivanja koncertnog života i kulturne ponude u manjim sredinama unutar naše Županije, koncert Trija Neo dan će poslije, u nedjelju, 29. siječnja biti održan i u Donjem Miholjcu u prekrasnom ambijentu miholjačkog dvorca Mailáth, s početkom u 19 sati uz također slobodan ulaz.


Izdvojeno

Reci što misliš!