Događanja / Ostala

16. siječnja

AUKOS: Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu internetskih prijevara

AUKOS: Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu internetskih prijevara
Davor Javorović/PIXSELL

Izbor najboljih studentskih videouradaka četvrtu godinu zaredom proveden je u suradnji AUKOS-a, Agencije za elektroničke medije i nacionalnog internetskog portala medijskapismenost.hr

U ponedjeljak, 16. siječnja s početkom u 10,30 sati u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, 1. kat) održat će se proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu internetskih prijevara koje su danas, nažalost, prilično raširene pojave u javnosti.

Izbor najboljih studentskih videouradaka četvrtu godinu zaredom proveden je u suradnji AUKOS-a, Agencije za elektroničke medije i nacionalnog internetskog portala medijskapismenost.hr. Podsjetimo, početkom 2020. u istoj suradnji proglašeni su najbolji studentski videoradovi na temu govora mržnje i elektroničkog zlostavljanja, početkom 2021. na temu (dez)infodemije u medijima i javnosti, a početkom 2022. na temu internetskih trolova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studenti završne, druge godine diplomskog studija na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije, kao praktičan zadatak u okviru kolegija Propaganda u medijskoj kulturi osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedenu aktualnu temu, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo.

Rezultate će izbora u ponedjeljak uživo objaviti troje od petero članova povjerenstva, a to su Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije, Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, predavač na navedenom kolegiju i Odsjeku Akademije. Tom će prigodom najboljim studentima biti uručene prigodne nagrade.

Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom oko 11,15 sati, bit će održano kraće gostujuće predavanje, u okviru kojega će Robert Tomljenović i Ana Dokler studentima govoriti o aktualnim temama iz područja medijske pismenosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!