Događanja / Ostala

od 31. ožujka do 2. travnja

Stara pekara: Kongres OSCON "“Mind & Matter - living in the 21st century"

Stara pekara: Kongres OSCON
Ivica Benić/SiB.hr

Student ste fakulteta iz područja biomedicine ili mladi liječnik? U potrazi ste za novim znanjem i iskustvima? Četvrti internacionalni kongres translacijske medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku – OSCON stvoren je za vas!

OSCON 2022 će se održati od 31. ožujka do 2. travnja 2022. godine pod temom “Mind & Matter - living in the 21st century“. Danas među najvećim neprijateljima ljudskog zdravlja  su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, debljina, karcinomi, kronične respiratorne te duševne bolesti. Glavni krivci u nastanku ovih kroničnih bolesti životne su navike koje su stvar izbora svakoga od nas.

Preventivnim mjerama, ranim otkrivanjem i postavljanjem dijagnoze, a ponajviše kontroliranjem rizičnih faktora poput pušenja, alkohola, prehrane i fizičke neaktivnosti moguće je smanjiti prevalenciju ovih tihih ubojica na minimum. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bismo mogli poboljšati svoje zdravlje, najprije moramo naučiti kako navedeni faktori djeluju na naš organizam, te saznati način na koji se možemo tomu oduprijeti. 
Medicinski fakultet u Osijeku i ove će godine omogućiti studentima i mladim liječnicima da prezentiraju svoje znanstveno – istraživačke radove. Također, o izazovima modernog doba pričat će nam znanstvenici i stručnjaci tog područja, a kroz radionice sudionici će imati priliku svladati praktične vještine potrebne u svakodnevnom radu. 

Prijašnja tri kongresa su polučili veliki uspjeh. Odaziv je bio bogat s preko 300 posjetitelja, sa sudionicima iz svih zemalja regije i šire. Nadamo se da će ovogodišnji OSCON stvoriti lijepa poznanstva, utvrditi temelje za buduće suradnje, te studentima i mladim liječnicima razjasniti što to znači imati zdrav duh u zdravom tijelu. 

Prijavite se za sudjelovanje na kongres preko naše službene web stranice. Prijave traju do 31.01.2022. 

OSCON možete pratiti i na Facebook stranici te na Instagram profilu. 

Studenti kongres ne bi uspjeli organizirati sami. Pomogli su im brojni donatori o kojima možete više saznati na službenoj stranici kongresa.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!