Događanja / Ostala

od 4. do 7. svibnja

Pravni fakultet: e-Dani Europe

Pravni fakultet: e-Dani Europe

Katedra za ustavno i europsko pravo u suradnji s Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnice i Studentskim zborom Pravnog fakulteta u Osijeku organizirali su obilježavanje Dana Europe tradicionalnom manifestacijom Dani Europe PRAVOS

Manifestacija će se održati u tjednu od 04. do 07. svibnja 2021. godine. Zbog i dalje aktualne  pandemije koronavirusom sva događanja odvijat će se virtualno.

Prema programu, 5. svibnja  pridružit će nam se gospodin Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Dijalogom o Konferenciji o budućnosti Europe, koja počinje 9. svibnja na sam Dan Europe. Konferencija je zajednički pothvat Europskog parlamenta, Vijeća i Europske komisije koji djeluju kao ravnopravni partneri  zajedno s državama članicama Europske unije s ciljem uključivanja europskih građana i građanki u raspravu u vezi s izazovima i prioritetima Europe, a mladi će imati središnju ulogu u procesu oblikovanja zajedničke budućnosti europskog projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zatim, 6. svibnja, dr. sc. Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske održat će predavanje o značaju procesa digitalizacije u sustavu hrvatske javne uprave s ciljem povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja javnih usluga.

Obilježavanje ćemo popratiti i s niz predavanja profesora Pravnog Fakulteta u Osijeku te gostujućih, Ivana Zeke-Pivača, ministra savjetnika u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji u Bruxellesu i izv.prof.dr.sc. Mirjane Drenovak Ivanović s Pravnog  fakulteta u Beogradu.


Izdvojeno

Reci što misliš!