Događanja / Ostala

od 9. do 11. travnja

Osijek: Putujuća radionica, izložba i predavanje

Osijek: Putujuća radionica, izložba i predavanje
Živi atelje DK

Naučite kako koristite gong fu set za čaj (cha shi) ili saznajte više o keramici koristeći mješavinu različitih glina, uključujući lokalne gline i glazure

Dođite, pridružite nam se na jedinstvenom iskustvu čaja i zemlje. Podijelite sa nama čaj u kineskom gong fu stilu i upoznajte žene koje izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te komercijalnih i prirodnih glazura. Nakon prezentacije o procesu pretvaranja zemlje u glinu, pa sve do završnog umjetničkog djela, slijedi radionica o čaju i gong fu stilu pripremanja.

Petak
- od 19 do 22 h Izložbe keramike je otvorena za posjetitelje
- 19.30 h Prezentacija o Živom Ateljeu DK, o keramičkom postupku i projektima

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mjesto: U tvrđavi (Tvrđi), u prostoru organizacije Slama, ulica Kamila Firingera 3, Osijek

Subota
- Izlet s našim partnerima iz Udruge REART, traženje i kopanje lokalne divlje gline.

Nedjelja 
- 10h do 13h sati - Izložba je otvorena za posjetitelje.

Ako vremenske prilike dozvole, zainteresirani posjetitelji mogu pogledati ili se čak pridružiti radionici obrade i pripreme divlje gline koju smo u subotu sakupili s našim partnerima iz REARTa.

- 10h30 do 13h - Radionica Gong fu čaja; na hrvatskom, za osobe koje se na vrijeme prijave jer je su mjesta oganična.

Naučite kako koristite gong fu set za čaj (cha shi). Kroz isprobavanja različitih vrsta kineskog čaja govorit ćemo o njegovom povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Radionica je interaktivna i iskustvena.

Mjesto: Na travnjaku ispred Tvrđe, u prostoru organizacije Slama, ulica Kamila Firingera 3, s maskom molim! Ako vremenske prilike dopuštaju, radionica će se održati na otvorenom, sjedit ćemo na balama slame. Za povećanu udobnost, ponesite vlastiti jastučić. Prilaz je moguć za osobe u kolicima.

NAPOMENA Za radionicu čaja: Zbog ograničenog broja sudionika, obratite se udruzi REART putem Facebook inboxa ili Instagrama, e-poštom na adresu [email protected] NAJKASNIJE do subote navečer.

Molimo rezervirajte mjesto samo ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati. Radionica je namijenjena ljudima koji malo znaju ili nikada nisu čuli za gong fu ceremoniju čaja.
Tijekom prošle godine neke od članica kolektiva Žene ženama u Živom Ateljeu DK učile su o keramici koristeći mješavinu različitih glina, uključujući lokalne gline i glazure, i učile o gong fu dijeljenju /pripremanju kineskog čaja te su ta iskustva povezali s lokalnom divljom glinom. Ta iskustva i znanja bi sada željele s vama podijeliti ovom  putujućom izložbom i radionicama pod nazivom "Bez granica: žene ženama, razgovor oko keramike i čaja."

Ovaj projekt realizira se kroz program mreže Clubture (CTHR) uz donacije Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za civilno društvo Razvoj kroz njihov projekt Čvorišta znanja.

Ove godine putujuća izložba i radionica održat će se u Osijeku, Pakracu i Karlovcu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!