Događanja / Ostala

od 26. do 28. veljače

Zaklada Slagalica: Edukacija za jačanje aktivizma i filantropije u zajednicama

Zaklada Slagalica: Edukacija za jačanje aktivizma i filantropije u zajednicama

Na Program se mogu prijaviti zainteresirani pojedinci s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije koje žele biti lideri tj. pokretači inicijativa u svojim zajednicama

Program je namijenjen predstavnicima i članovima organizacija civilnog društva,
lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim pojedincima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama. Na Program se mogu prijaviti zainteresirani pojedinci s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije koje žele biti lideri tj. pokretači inicijativa u svojim zajednicama.

Sudionici Programa će kroz edukaciju i mentorsku podršku Zaklade Slagalica razvijati i provoditi društvene programe te planove prikupljanja sredstava u svojim zajednicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Edukacijom o jačanju aktivizma i filantropije u zajednicama želimo osvijestiti ulogu
pojedinca/zajednice i lokalnog djelovanja za jačanje razvoja zajednice, a sve s ciljem promocije i uključivanja temeljnih odrednica globalnih ciljeva održivog razvoja, poticanjem interakcije, razmjene ideja i „peer“ podrške među sudionicima iz različitih zajednica. 

Edukacija se sastoji od 3 modula, a provodit će ju stručni tim Zaklade u suradnji sa stručnjacima iz područja koja su potrebna za razvijanje dodatnih kapaciteta sudionika (lokalni aktivisti, stručnjaci, lideri u zajednici i dr.).

- 1. modul: Društveni kapital i lokalne zajednice
- 2. modul: Umrežavanje, aktiviranje i organiziranje zajednice
- 3. modul: Novi društveni programi u zajednici

Od polaznika edukacije se očekuje da će po povratku u svoju zajednicu:
- Okupiti predstavnike zajednice te prenijeti stečena znanja i vještine
- Uz podršku zajednice uočiti potrebu u zajednici koju je moguće zadovoljiti lokalnim resursima
- Uz mentorsku i tehničku podršku Zaklade pokrenuti i realizirati društveni program u zajednici

Edukacija će se održati od 26. do 28. veljače u Osijeku, nakon čega će se Program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Zbog ograničenosti kapaciteta iz svake općine/grada moguće je sudjelovanje jedne osobe, a ukupno po tri iz svake županije. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta na edukaciju te troškovi boravka (noćenje i hrana).

Zainteresirati sudionici mogu se prijaviti putem prijavnice. Rok za prijavu je 19. veljače 2021. godine. Za sva pitanja vezano uz program Aktivni u zajednici slobodno kontaktirajte na [email protected] ili na 031/213-255

Izdvojeno


Reci što misliš!