Događanja / Ostala

30. rujna

Beli Manastir: Radionica izrade tradicijskih igračaka od kukuruzovine

Beli Manastir: Radionica izrade tradicijskih igračaka od kukuruzovine

Od komušine će nastati igračke kojima su se nekad igrali naši preci, cvijeće, ali i brojni drugi ukrasi i oblici

Jedinstvenom radionicom i prikazom izrade tradicijskih lutki od kukuruzovine (komušine, šuške) obilježit će se Međunarodni dan kulturne baštine, kao i početak jeseni kojoj su simbol ubiranje plodova zemlje, među kojima na području Baranje prednjači kukuruz. 

Da je komušina (listovi kojima je omotan klip kukuruza) lijep i zahvalan materijal moći ćete vidjeti na našoj edukativno-kreativnoj radionici, gdje će svojim spretnim rukama ljubitelj starina i običaja Marko Horvat oblikovati komušinu. Nastat će igračke kojima su se nekad igrali naši preci, cvijeće, ali i brojni drugi ukrasi i oblici. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zlatno –žuti listovi kukuruzovine u našoj maloj manufakturi zaživjeti će svojim drugim, umjetničkim životom. 

Odlučite li odvojiti svoje vrijeme kako bi naučili izraditi originalne ukrase i igračke  od prirodnog materijala, kukuruzovine, pozivamo vas u Etnološki centar baranjske baštine (Kralja Tomislava 70, Beli Manastir), zadnjeg dana mjeseca rujna. 

Broj mjesta je ograničen, stoga je potrebna prethodna najava na broj telefona 095/378-8893. Radionica će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u sprječavanju Covida -19.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!