Događanja / Ostala

27. rujna

Osijek: 41. smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje

Osijek: 41. smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje

Manifestacija će se odvijati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, gdje će u 16:15 započeti mimohod članova 10 puhačkih orkestara, a potom slijede i njihovi nastupi

41. smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje prvi put u svojoj povijesti održat će se u Osijeku, u nedjelju, 27. 9. 2020. 

Manifestacija će se odvijati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, gdje će u 16:15 započeti mimohod članova 10 puhačkih orkestara, koliko će ih nastupiti na Smotri. Slijedi svečano otvaranje Smotre u 17 h te dvije koračnice u zajedničkoj izvedbi svih orkestara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samostalnim nastupom u 17:30 prvi će se predstaviti domaćini Smotre Osječki puhački orkestar, nakon čega slijede samostalni nastupi ostalih orkestara redom iz: Jakšića, Belišća, Donjeg Miholjca, Valpova, Slavonskog Broda, Đakova, Požege, Našica i Virovitice, a od 21 h nastupaju gosti večeri osječki bend Sing, Song, Swing. 
Ravnatelju opere HNK u Osijeku g. Filipu Pavišiću pripala je čast biti ocjenjivačem Smotre.

Smotru organizira Osječki puhački orkestar i Savez amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Pokrovitelji su Grad Osijek i Kulturni centar Osijek, a donatori Karolina d. o. o. Osijek, Dukat d. d., Euro-Unit Osijek, Franjevački samostan Sv. Križa, Turistička zajednica grada Osijeka te Cvjećarnica Maja.

U slučaju lošeg vremena cijela Smotra odvijat će se u Domu HV-a.

Pozivamo sve da svojim dolaskom uveličaju smotru.
Ponesite maske, pridržavajte se propisanih mjera i uživajte u zvucima puhačkih orkestara!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!