Događanja / Ostala

od 18. do 24. svibnja

Osijek: 19. tjedan osječkih izviđača

Osijek: 19. tjedan osječkih izviđača

Od 18. do 24. svibnja održava se 19. po redu Tjedan osječkih izviđača

Ovogodišnji, 19. po redu,  Tjedan osječkih izviđača održat će se od 18. do 24. svibnja. Naše dvije osječke izviđačke udruge, Izviđački klub Javor Osijek i Udruga izviđača Slavonski Hrast, i ove godine pripremile su bogat program.

19. TOI započet će 18.5. podjelom letaka o održivom razvoju po osječkim ulicama te radionicama sigurnosti na internetu u suradnji s PU OBŽ Odjelom za prevenciju, kojima se mogu priključiti osnovnoškolci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Dan izviđača Hrvatske, 19.5. u Izviđačkom parku na Jugu ll., udruge će sa svojim članovima zapaliti izviđačku vatru i tako obilježiti početak ponovnih druženja koja nisu samo preko interneta. Naravno, uz sve sigurnosne i propisane mjere.

Tjedan će se za izviđače nastaviti posjetom azilu, izviđačkim kvizovima, promocijom izviđaštva među vrtićancima, kontaktiranjem izviđačkih prijatelja iz cijelog svijeta, a završetak će se obilježiti izviđačkim obiteljskim razglednicama povodom Dana obitelji koji se obilježava u svibnju.

Tjedan osječkih izviđača tradicionalna je aktivnost osječkih izviđačkih udruga koja se odvija povodom Dana izviđača Hrvatske, a ove godine posebnost mu daju virtualni štih zbog trenutne javnozdravstvene situacije i to što je podržan preko projekta Izviđačkog kluba Javor naziva „Izviđačkim koracima za održivi razvoj“ koji je financiran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske iz švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Zanimljivo je napomenuti da na što se više radionica i kvizova u projektu uključite, imate veću šansu za besplatnim putovanjima kroz 2020., kako nam vrijeme dozvoli.

Izviđači pozivaju sve građane da se pridruže aktivnostima, no kažu kako će Dan izviđača Hrvatske, kraj vatre u Izviđačkom parku obilježiti isključivo sa svojim članovima (dio članova) jer poštuju propisane mjere trenutne situacije. Također napominju da se ne brinemo, jer će ovakvih aktivnosti biti još puno, kada se budemo mogli okupljati u većem broju.

Očekuje nas niz izleta  i kampova čim se za to stvore uvjeti.


Izdvojeno

Reci što misliš!