Događanja / Ostala

26. veljače

Rektorat: Toksični stres – kako ga prepoznati i na vrijeme utjecati na posljedice koje može izazvati

Rektorat: Toksični stres – kako ga prepoznati i na vrijeme utjecati na posljedice koje može izazvati
Dino Stanin/PIXSELL

Zaklada „Hrvatska za djecu“ u novu godinu kreće s novim projektima za djecu Hrvatske, sukladno čemu će u Osijeku, kao prvom hrvatskom gradu, održati edukativno - stručnu panel raspravu s temom „Toksično stres – kako ga prepoznati i na vrijeme utjecati na posljedice koje može izazvati“

Panel rasprava održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Osijeka i rektora Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u srijedu, 26.2.2020. godine u 14:00 sati u svečanoj Auli Rektorata Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, Trg Sv. Trojstva 3, te nam je posebno zadovoljstvo pozvati Vas da nam se pridružite te da ovim projektom za unapređenje života djece Hrvatske Učinimo (zajedno) mali korak velikim, prepoznajući na vrijeme toksični stres kod djece.

Toksični stres kod djece tema je o kojoj se sve više priča u stručnim krugovima, no tema o kojoj je potrebno mnogo više govoriti i u općoj javnosti te istu senzibilizirati na ovaj, uistinu prisutan čimbenik koji značajno utječe na kvalitetu života naše djece i kasnije odraslih te na njihovo fizičko i psihičko zdravlje. Naime, stres/trauma kod djece rezultira brojnim kratkoročnim i dugoročnim posljedicama te predstavlja rizik za cijeli niz ozbiljnih oboljenja u kasnijoj dobi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Panel raspravi, uz mnogobrojne ravnatelje i psihologe te defektologe škola, dječjih vrtića i odgojno obrazovno osoblje, zdravstvene djelatnike, predstavnike Centara za socijalnu skrb, udruga, grada Osijeka i Osječko – baranjske županije, prisustvovat će renomirani stručnjaci i govornici doc. dr. sc., Vanja Slijepčević Saftić, specijalist dječje neurologije Poliklinike za zaštitu djece i mladih, prof. prim. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković, dr. med. specijalist psihijatrije, specijalist dječje i adolescentne psihijatrije, prof. Jadranka Oberman-Sebenji, psiholog Osnovne škole Frana Krste Frankopana Osijek, mag. educ. philol. croat. Miranda Glavaš – Kul ravnateljica centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, Josip Jukić, ravnatelj Osnovne škole Mladost u Osijeku, Robert Škorvaga, policijski službenik Policijske uprave Osječko-baranjske županije Odjel za maloljetničku delinkvenciju, Marijan Gubina, mirotvorac i humanitarac  te autor autobiografskog romana 260 dana te dipl. oec. Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu“ .


Izdvojeno

Reci što misliš!