Događanja / Ostala

od 4. do 6. ožujka

Pravni fakultet: Kongres "Pravni i politički aspekti Europske unije"

Pravni fakultet: Kongres

“KOPF – Kongres Pravnog Fakulteta Osijek”, Kongres studenata prava održat će se drugi puta u Osijeku od 4. do 6. ožujka 2020. godine u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku. Naziv i središnji pojam Kongresa jest: „Pravni i politički aspekti Europke unije“. 

Cilj koji želimo ovim događajem ostvariti jest potaknuti promišljanje i produbiti znanje i svijest o važnosti Europske unije u području nacionalnog prava, ali i politike. Osim toga, namjera nam je ovakvim događajima poticati povezivanje studenata s različitih pravnih fakulteta, izmjenjivati naša iskustva, znanja i vještine, te produbljivati naše međuljudske odnose. Želja nam je u razdoblju od tri dana okupiti studentske predstavnike sa svih pravnih fakulteta iz Republike Hrvatske, te brojnih pravnih fakulteta iz regije s kojima već imamo uspostavljenu suradnju ili ćemo je ovom prilikom nastojati uspostaviti. Kvaliteta ovoga događaja naročito se ogleda u tome što će predavanja održavati vodeći pravni stručnjaci, teoretičari i praktičari iz područja prava EU. Pored toga, osim uobičajenih predavanja u većoj će mjeri biti potaknuta mogućnost diskusije izlagača i studenata te traženje odgovora na aktualna pitanja iz teorije i prakse.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovna svrha ovog Kongresa je poticanje pozitivnih promjena u području pravne misli, ali isto tako doprinos studentske populacije boljitku društva kao i njegovom cjelokupnom napredovanju. Voljeli bismo kada bi se ovakav format događaja nastavio održavati ubuduće kako bi prerastao u tradiciju koja će se njegovati, razvijati i postojati sve boljom. U ostvarenju toga cilja ne bismo htjeli ostati sami već želimo ujediniti naše snage s kolegama drugih pravnih fakulteta kako bismo stvarali svijet znanja, razumijevanja i sveopće smislenosti. 

Drugi Kongres studenata prava u Osijeku: „Pravni i politički aspekti Europske unije “ 

Tema Kongresa izabrana je s ciljem naglašavanja važnosti  prava Europske unije koje je putem uredbi i direktiva implementirano u unutarnje pravo RH. Naglasak je također i na politici Europske unije koja je trenutno u fokusu budući da Hrvatska u ovome razdoblju predsjeda Europskom unijom. Smatramo da je ovaj Kongres odlična prilika da se studentima i mladima na zanimljiv i pristupačan način približi i prikaže Europska unija i važnost koju ona predstavlja za Hrvatsku te mogućnosti koje im kao budućim pravnicima nudi u pogledu zapošljavanja i usavršavanja.

Kongres bi u tri dana trajanja u obliku predavanja, radionica i panela, tematski obuhvatio pitanja slobode kretanja ljudi i radnika u EU, pitanja migracija i zaštite okoliša, pitanje postupanja pred Sudom europske unije, mogućnosti rada i zapošljavanja mladih unutar EU te brojne druge aktualnosti.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!