Događanja / Ostala

21. veljače

GISKO: Hrvatski naš svagdašnji

GISKO: Hrvatski naš svagdašnji

Čuvamo li hrvatski jezik, pišemo li i govorimo hrvatski? Imamo li pravopis u svojoj kućnoj knjižnici i kojim nam se pravopisom valja služiti? O izazovima i aktualnostima u hrvatskom jeziku bit će riječi tijekom susreta s jezikoslovkom doc. dr. sc. Dubravkom Smajić s kojom će razgovarati novinarka Nevenka Špoljarić, prof. Međunarodni dan materinskoga jezika prigoda je za opetovanje tvrdnje o pravu na posebnost vlastitog jezika, neotuđivog dijela našeg identiteta hrvatskom književnom standardu.

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u petak, 21. veljače 2020. godine s početkom u 18.00 sati, u prostoru American Cornera, održat će se susret pod nazivom "Hrvatski naš svagdašnji". Susretu će se pridružiti članovi osječkog Društva pjesnika "Antun Ivanošić", suorganizatori i čuvari materinskoga jezika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dubravka Smajić docentica je filoloških znanosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i predsjednica Katedre za jezik. Supokretačica je međunarodnoga znanstvenog skupa Dijete i jezik. U Odjelu za hrvatski jezik osječkoga Ogranka Matice hrvatske niz je godina redovito sudjelovala u informativnoj akciji Jezični telefon.


Izdvojeno

Reci što misliš!