Događanja / Ostala

22. veljače

Art klub: Promocija strip-fanzina 'OHOHOzin'

Art klub: Promocija strip-fanzina 'OHOHOzin'

OHOHO fanzin promoviraju, strip-autorica i dizajnerica Lucija Mitar koja živi u Osijeku i čiji je rad također u fanzinu i Marko Dješka, osječki strip-crtač, jedan od urednika OHOHO fanzina, i samog festivala

Strip-fanzin 'OHOHOzin' stigao je i do Osijeka! Ako ne znaš za ovaj fanzin, nije niti čudo, jer se radi o promociji prvog broja!

U čemu je kvaka? Naime, fanzin je nastao u ljeto prošle godine u sklopu Ohoho Festivala, poznatijeg underground festivala murala i stripa, koji se odvijao u zagrebačkom alternativnom kulturom centru Medika. Kako je datum održavanja festivala pao na Dan antifašističke borbe, tema festivala je upravo subverzija i antifašizam, u modernom kapitalističkom društvu, te se istom temom bave i stripovi.

Natječaj za crtanjem stripa donio je mnogobrojna imena u ovaj fanzin, poput Aleksandra Zografa, Iztoka Sitara, Jane Adamović, Matije Pisačića, Stipana Tadića, Mihaele Erceg i mnogih drugih.

OHOHO fanzin promoviraju, strip-autorica i dizajnerica Lucija Mitar koja živi u Osijeku i čiji je rad također u fanzinu i Marko Dješka, osječki strip-crtač, jedan od urednika OHOHO fanzina, i samog festivala. Propitkivat će Saša Paprić, također poznatije lice na strip sceni kao strip-teoretičar i organizator 24-satnog crtanja stripa u Osijeku.

U ugodnoj atmosferi osječkog Art kluba, koji se nalazi u ulici Stjepana Radića 18, mjestu druženja, stvaranja i promoviranja domaće kulturne scene, uz promociju fanzina održat će se i izložba reprezentativnih strip-tabli, a prateću glazbenu kulisu osigurat će akustični duo 'Wicked game'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stoga, u subotu, 22. veljače, od 20 sati, uberite svoj broj OHOHO fanzina u Art klubu i podržite scenu!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!