Događanja / Ostala

od 3. do 7. veljače

OBŽ: Projekt "Žene u crvenom"

OBŽ: Projekt

Od 03. do 07. veljače 2020. godine održat će se niz aktivnosti na temu prevencije moždanog i srčanog udara kod žena kroz koji će se građankama naše Županije kroz razne aktivnosti pružiti stručne informacije o srčanom i moždanom udaru te kako najučinkovitije ukloniti rizične čimbenike i kako ih prevencijom ublažiti

Moderni načina života kod sve većeg broja žena donosi: stres, neredovitu i nezdravu prehranu, izostanak fizičke aktivnosti, pretilost, pušenje i ostale štetne navike opasne po zdravlje i život. Posljedice takvog užurbanog života su između ostalog, razne bolesti cirkulacijskog sustava koje mogu dovesti do srčanog i moždanog udara.

Drugu godinu zaredom Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb u suradnji s partnerima: Upravni odjel za turizam, kulturu i sport OBŽ, Udruga CEREBRO, Hrvatsko narodno kazalište, Gradsko društvo Crvenog križa te Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, nastavlja promovirati i educirati o simptomima i čimbenicima rizika srčanog i moždanog udara te o preventivnim mjerama koje doprinose zdravlju i većoj kvaliteti života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavno na navedeno, u sklopu projekta „ Žene u crvenom „ od 03. do 07. veljače 2020. godine održat će se niz aktivnosti na temu prevencije moždanog i srčanog udara kod žena kroz koji će se građankama naše Županije kroz razne aktivnosti pružiti stručne informacije o srčanom i moždanom udaru te kako najučinkovitije ukloniti rizične čimbenike i kako ih prevencijom ublažiti.

Osnovni cilj projekta je osvijestiti i educirati ljude o cerebrovaskularnim i kardiovaskularnim bolestima i pomoći mladima te svim građanima naše Županije budući da smo prevenciju prepoznali kao najbrži način sprječavanja bolesti.


Izdvojeno

Reci što misliš!