Događanja / Istaknuta

24. do 30. lipnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: OLJK, Ljeto Valpovačko, Miholjačko sijelo, Reljin koncert...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: OLJK, Ljeto Valpovačko, Miholjačko sijelo, Reljin koncert...
OLJK/PIXSELL/PR

Osim tradicionalnih ljetnih manifestacija, ovoga ćemo tjedna uživati u brojnim koncertima poznatih zvijezda i kulturnim događanjima koja čuvaju tradiciju Slavonije i Baranje

Ovoga su tjedna na programu tradicionalne manifestacije za ovo doba godine, među kojima se neke od njih održavaju tijekom gotovo cijeloga ljeta.

Tako već u ponedjeljak započinje 56. Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva, poznatija i kao Ljeto Valpovačko i traje do nedjelje. Na događanju upriličit će se brojni glazbeni spektakli, izložbe, smotre folklora, skupovi i natjecanja, dok će jedne od glavnih manifestacija biti koncert Letećeg odreda u subotu i Gazdi u nedjelju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ulaz je na sva događanja besplatan, a organiziraju ih Grad Valpovo, TZ Grada Valpova te Ustanova za kulturne djelatnosti ''Ante Evetović Miroljub'' Valpovo i Valpovačkog poduzetničkog centra pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Osječko-baranjske županije.

24. do 30. lipnja 56. Ljeto Valpovačko 2024. [PROGRAM]

U četvrtak u 18,30 sati održava se službeni casting izbora za Miss Osječko-baranjske županije u đakovačkom Caffe baru Click. Riječ je o događanju na kojemu će se izabrati finalistice koje će se boriti za titulu Miss Osječko-baranjske županije za Miss Hrvatske 25. kolovoza također u Đakovu.

Na casting se mogu prijaviti djevojke u dobi od 17 do 27 godina koje nisu udane i nemaju djecu te su pritom hrvatske državljanke, a više je informacija o cjelokupnom projektu i podatcima za prijavu dostupno ovdje.

Izbor za Miss Hrvatske 2023.
27. lipnja Djevojke u dobi od 17 do 27 godina pozivaju se na casting za Miss Osječko-baranjske županije

Još je jedna manifestacija slična Ljetu Valpovačkom 50. smotra folklora ''Miholjačko sijelo'' koja će se od četvrtka do nedjelje upriličiti u Donjem Miholjcu. U pitanju je najveće tradicionalno kulturno događanje toga kraja koje tijekom četiri dana okuplja preko dvije tisuće aktivnih sudionika.

Umjetničko-zabavni program, izložbe, prezentacije tradicionalnih zanata i običaja, sajam domaćih proizvoda i gastro priredba oživjet će u tom razdoblju tradiciju prošlih vremena. Osim toga, pjesmama i plesovima svojih krajeva predstavit će se KUD-ovi iz Lijepe Naše i ostalih europskih zemalja.

57. Đakovački vezovi
27. do 30. lipnja Donji Miholjac: 50. smotra folklora ''Miholjačko sijelo''

Moto klub Osijek proslavit će svoj 50. rođendan novim moto susretima koji će se održati tijekom vikenda kod katakombi te i ove godine obilovati nizom zanimljivih događanja.

Među njima se izdvajaju koncerti Mine, Vatrogasaca, Atomskog skloništa i Osmoga putnika, uz tradicionalno kuhanje fiša, bakljadu i vatromet. Svečano je otvorenje manifestacije na rasporedu u petak u 20 sati kada će ujedno biti predstavljena službena pjesma Moto kluba Osijek.

motori
28. do 30. lipnja Moto klub Osijek organizira moto susrete na katakombama povodom 50. rođendana

Istoga će dana otpočeti i 24. Osječko ljeto kulture kao najveća kulturna manifestacija u Osijeku i istočnoj Hrvatskoj koja građanima nudi kvalitetne programe tijekom cijeloga ljeta s ciljem oživljavanja grada na Dravi.

Ove će se godine događanje odvijati sve do 31. kolovoza, a neke su od lokacija njegova održavanja Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Muzej Slavonije, Kulturni centar, Državni arhiv, Donjodravska obala te Tvrđa, odnosno dvorište Stare pekare i Trg Vatroslava Lisinskog.

oljk osječko ljeto kulture
od 28. lipnja do 31. kolovoza Osječko ljeto kulture 2024. [PROGRAM]

Upravo u petak započinje i glazbeni program 58. Đakovačkih vezova, i to u Vezovskom šatoru koji će biti postavljen na parkiralištu iza Crkve Svih Svetih, ali i u dvorištu Kuće Reichsmann.

Ovoga će vikenda, stoga, na navedenoj lokaciji nastupiti Matija Cvek i Eni Jurišić (petak), Livio Berak Band i Crvena jabuka (subota) te Tajči, Gelo Band, Stjepan Jeršek Štef i Žitna Polja (nedjelja).

28. lipnja do 7. srpnja Đakovački vezovi 2024. [glazbeni program]

Ostajemo u blizini Đakova budući da se u subotu na jezeru Borovik održava Kup Borovik s rekordnim brojem sudionika, a u organizaciji Sportsko-veslačke udruge Đakovo i TZ-a Grada Đakova.

Zajedničkom suradnjom s lokalnim i regionalnim dionicima svake se godine za posjetitelje i natjecateljske ekipe osigurava što bolji doživljaj u obliku spomenutog novog turističkog proizvoda jedinstvenog u cijeloj Slavoniji i Baranji. Manifestacija tako započinje u 14,30 i završava u 20 sati, i to večerom i druženjem za sve sudionike.

29. lipnja Rekordan broj sudionika na Kupu Borovik ove godine, većina smještaja u Đakovu popunjena

Vikend zaključujemo subotnjim koncertom popularnog repera, kantautora, glumca i bivšeg člana Elitnih odreda – Relje Popovića. Jedan od vodećih izvođača na Balkanu glazbeni će spektakl održati u dvorištu osječkog PTF-a.

S pjesmama koje su osvojile top-liste kao što su ''Beograd'', ''Beograd još živi'', duet ''Genge'' s Rastom, ''Mi Amor'' i ''Samo jako'' s Cobyjem i Stojom, Relja je osvojio srca publike diljem Europe. Pored svoje glazbene karijere, Relja je također i glumac s nizom zapaženih uloga u filmovima kao što su ''Obični ljudi'' i ''Parada'' te nedavno emitirana televizijska serija ''Besa''.

29. lipnja Relja, bivši član Elitnih odreda, stiže u Osijek

Među ostalim događanjima ističu se besplatna radionica za trudnice Društva za psihološku pomoć ''Sunce'' u srijedu, izložba ''Šuma okom šumara'' koju je još moguće pogledati do petka u prostorijama Stare pekare te 'storytelling' ture Osijekom kroz lipanj.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!