Događanja / Istaknuta

15. lipnja

Vukovar i Beli Manastir domaćini su ovogodišnje biciklističke utrke :BRUT

Vukovar i Beli Manastir domaćini su ovogodišnje biciklističke utrke :BRUT
PR

Naime, organizator utrke Udruga BiT ističe kako :BRUT nije samo biciklistička utrka, nego cjelokupno iskustvo zbog čega utrku voze i oni ozbiljniji biciklisti, kao i oni koji bicikl voze samo na posao ili na tržnicu

Već četvrtu godinu zaredom, točnije u subotu, 15. lipnja održava se :BRUT - brutalna biciklistička utrka koja Baranju predstavlja u jednom drugačijem svjetlu. Osim već poznatog vina, ribe i paprike, Baranja također nudi i jedno izvrsno sportsko iskustvo.

:BRUT je biciklistička utrka koja se vozi off-road, odnosno sudionike vodi kroz baranjske vinograde, šumske puteve, surduke i šljunčane ceste. Naoko jednostavna biciklistička utrka svake godine privlači sve veći broj sudionika od kojih neki dolaze po izazov i pobjedu, a neki po doživljaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, organizator utrke Udruga BiT ističe kako :BRUT nije samo biciklistička utrka, nego cjelokupno iskustvo zbog čega utrku voze i oni ozbiljniji biciklisti, kao i oni koji bicikl voze samo na posao ili na tržnicu. Sudionici se tijekom vožnje odlučuju za koju rutu imaju snage i vještine te biraju ili :BRUT 25 km rutu s 500 m elevacije ili :BRUT 50 km rutu s 1000 m elevacije. Upravo je u ovu elevaciju mnogim sudionicima teško povjerovati jer je najviša točka Banovog brda samo 244 m.

Kroz utrku svaki sudionik pomiče svoje fizičke, ali i mentalne granice pri čemu je uspjeh mnogima ovu utrku završiti neovisno o plasmanu. Prolazak kroz cilj sudionik doživljava kao osobnu pobjedu što i jest u podlozi :BRUT utrke – podržati i dodatno motivirati svakog sudionika na aktivan život i osnažiti vjeru u vlastitu snagu. Iz tog razloga organizatori o BRUT-u govore kao o načinu života, a ne samo o utrci.

Veliki naglasak stavljen je i na brigu o zajednici. Organizatori smatraju da pozitivne promjene u društvu mogu proizaći upravo iz ovakvih događanja, stoga se paralelno s utrkom organizira sadržaj za nenatjecatelje koji su došli podržati vozače, kao i za ostale posjetitelje. Za one mlađe bicikliste tu je i BRUTić za djecu koji organizira Udruga Đola. Ovogodišnji PROGRAM :BRUTa vodi Antonija Stupar Jurkin, a za glazbeni dio pobrinut će se DJ iz udruge VPG. Prije dodjele medalja ritam će podići bubnjarska skupina Radijona, a ostatak večeri rezerviran je za opuštanje i navijanje uz Vatrene.

Ako i dalje niste uvjereni da se može skupiti toliko visinske razlike u Baranji ili da ovo nije BRUTalno iskustvo, nema druge nego prijaviti se na utrku. Organizatori vam jamče jedno pozitivno i osnažujuće sportsko iskustvo i BRUTalan provod. Prijave traju do 11 sati na sam dan utrke 15. lipnja. Prijaviti se možete na poveznici.

Osim u Baranji, biciklijada će se upriličiti i u Vukovaru gdje će utrka prolaziti kroz lokalitet Vučedol, uz obalu Dunava, kroz poljske puteve, zavojite staze s kratkim usponima i dinamičnim single-trackom te neizbježnim prolascima kroz prekrasne srijemske vinograde.


Izdvojeno

Reci što misliš!