Događanja / Istaknuta

29. rujna i 1. listopada

Edukativni program Filmske RUNDE: Besplatna filmska radionica ''Razvoj filmske ideje i projekta''

Edukativni program Filmske RUNDE: Besplatna filmska radionica ''Razvoj filmske ideje i projekta''

Ova filmska radionica namijenjena je svima koji do sada imaju barem malo iskustva rada na filmu, a trenutačno se nalaze u procesu razmišljanja o svom sljedećem projektu

Nakon što je u srpnju u sklopu Osječkog ljeta kulture donijela presjek kratkih filmova s okusom ljeta, revija hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA, s prvim mirisima jeseni, sprema predstaviti i svoje osmo izdanje. Kao i prethodnih godina, u rano jesenskom terminu, osječko će kino Urania 20. i 21. listopada postati utočište najboljeg od hrvatskog profesionalnog, nezavisnog i amaterskog kratkometražnog filma.

Prije revijskog filmskog programa, zagrijat ćemo se edukativnim programom koji ove godine nudi čak tri filmske radionice u prostorima Kulturnog centra Osijek. Prva je na rasporedu već od 29. rujna do 1. listopada, a riječ je o filmskoj radionici ''Razvoj filmske ideje i projekta''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova filmska radionica namijenjena je svima koji do sada imaju barem malo iskustva rada na filmu, a trenutačno se nalaze u procesu razmišljanja o svom sljedećem projektu. Kroz grupnu dinamiku i tijekom dva odvojena dijela radionice, polaznici će u mirnom okruženju razvijati svoje ideje za kratki film bilo kojeg filmskog roda te će se kroz moderiranje voditeljice svaki projekt, ovisno o potrebama, usmjeravati na sljedeći korak razvoja.

Bitan dio radionice svakako je dodatna edukacija o svim fazama rada na filmu, umrežavanje autora i razmjena ideja te dosadašnjih iskustava i vještina s ciljem potencijalne suradnje.

Voditeljica je radionice Dalija Dozet, scenaristica i redateljica s višegodišnjim iskustvom u kreiranju autorskog i komercijalnog filmskog sadržaja u različitim formatima i filmskim rodovima. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja i dopredsjednica Kinokluba Zagreb.

Svi zainteresirani na radionicu mogu se prijaviti do 24. rujna na e-mail adresu [email protected] (u predmetu naznačiti ''Radionica razvoja filmske ideje i projekta'') popraćeno:

  • kratkom biografijom i pismom motivacije (do jedne kartice teksta)
  • kratkim tekstom i materijalima na kojima polaznik trenutačno radi i koje želi dalje usmjeriti u filmski oblik (do jedne kartice teksta, uz eventualne fotografije ili vizualne reference)
  • kontakt telefon/mail.

Radionica sastoji se od dva dijela:

  • radionica pripreme (od 29. rujna do 1. listopada), što je intenzivna vikend radionica u kojoj se projekti usmjeravaju, raspisuju, dorađuju te pripremaju za sljedeći korak
  • kratka radionica interne prezentacije za vrijeme Filmske RUNDE (21. listopada grupa se ponovno sastaje nakon samostalnog rada).

Radionica organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade Kultura nova i Grada Osijeka i besplatna je za sve polaznike.


Izdvojeno

Reci što misliš!