Događanja / Istaknuta

1. listopada

Utrka ''Find me 2023'' za nestalu djecu u Osijeku izazvala veliki interes, prijave u tijeku

Utrka ''Find me 2023'' za nestalu djecu u Osijeku izazvala veliki interes, prijave u tijeku

Prijave za utrku odavno su otvorene i dosad je prikupljeno više od 200 prijava odraslih i djece

Prva nedjelja u listopadu rezervirana je za rekreaciju velikih i malih na lijevoj obali Drave! Naime, 1. listopada s početkom u 10,30 sati održat će se utrka ''Find me'' u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koji poziva sve male i velike Osječane i Osječanke da im se trčanjem, hodanjem ili joggingom pridruže na trasi Skate park - ZOO - Skate park bez obzira na kondiciju, dob ili prethodno iskustvo trčanja.

''Ovo nije klasična utrka, stoga nema prvog mjesta, vremenskog ograničenja niti natjecanja. Dapače, ova utrka ima mnogo dublje značenje jer joj je cilj podići svijest o nestaloj djeci u Hrvatskoj uz podršku organizacije Missing Children Europe. Sa svim sudionicima želimo prikupiti 1535 kilometara, simbolizirajući broj nestale djece u Hrvatskoj tijekom 2022. godine. To su djeca koja su se udaljila od svojih obiteljskih domova ili pobjegla iz ustanova. Svaki naš korak naprijed korak je prema njihovoj sigurnosti i povratku kući'', pojašnjavaju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijave za utrku odavno su otvorene i dosad je prikupljeno više od 200 prijava odraslih i djece. Dostupne su putem online obrasca ili na licu mjesta na dan utrke do 10 sati, odnosno pola sata prije utrke. Sudjelovanje je besplatno, a svaki sudionik na početku utrke dobiva majicu te po dolasku na cilj i vrećicu iznenađenja.

''Dolazak na utrku nije samo podrška ovoj nesebičnoj svrsi, već i prilika za zajedničko druženje,stvaranje sjećanja i širenje svijesti. Ponesite svoju pozitivnu energiju, smijeh i podršku. Svi smo mi zajedno u ovoj borbi za sigurnost naše djece'', zaključuju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.


Izdvojeno

Reci što misliš!