Događanja / Istaknuta

11. i 12. veljače

Đakovački bušari i ove će godine preuzeti ključeve Grada, posjetitelje očekuje zanimljiv program

Đakovački bušari i ove će godine preuzeti ključeve Grada, posjetitelje očekuje zanimljiv program
PR

U pokladnoj povorci 29. Đakovačkih bušara očekuju se skupine iz cijele Republike Hrvatske

Đakovački bušari po 29. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice Đakova, stoga se pozivaju svi zainteresirani da budu dio bušarske povorke i pokladnog veselja.

Sama manifestacija sastoji se od „Bušarenja“ – šetnje đakovačkim korzom uz prezentaciju i prodaju tradicionalnih i autohtonih proizvoda, uličnih zabavljača: slikara, žonglera, štulera, klauna, facepainting, streetpainting, radionice za djecu (u dopodnevnim satima) te centralnog događaja Đakovačkih bušara – Pokladne povorke (u popodnevnim satima).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Centralni događaj održat će se u subotu, 11. veljače. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a „SKLAD“ u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske, nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

11. veljače, u sklopu programa, održat će se pokladno jahanje u Novim Perkovcima, a sljedeći dan prikaz pokladnih običaja.

U pokladnoj povorci 29. Đakovačkih bušara očekuju se skupine iz cijele Republike Hrvatske. Manifestacija ima i međunarodni karakter uz neizostavne Mohačke buše iz Mađarske i goste iz Slovenije.

Pozivaju se svi zainteresirani da svojim sudjelovanjem uveličaju ovu najveću karnevalsku manifestaciju istočne Hrvatske.


Izdvojeno

Reci što misliš!