Događanja / Istaknuta

5. prosinca

Dan otvorenih vrata Osječke Radionice Grafike

Dan otvorenih vrata Osječke Radionice Grafike
AUKOS

Cilj je radionice studentima omogućiti istraživanje novih tehnoloških mogućnosti suvremene umjetničke grafike koja će unaprijediti njihovo znanje o grafičkom mediju te proširiti viđenje i implementaciju iskustva u praksi

U utorak, 29. studenoga u grafičkim ateljeima Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku započela je druga sedmodnevna radionica pod nazivom Osječka Radionica Grafike / .ORG na kojoj sudjeluju studenti s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom doc. dr. art. Mirana Šabića (ALU Zagreb) i umjetničkog suradnika Dominika Vukovića (ALU Zagreb).

Pozivaju se svi zainteresirani na Dan otvorenih vrata .ORG-a u ponedjeljak, 5. prosinca od 16 do 18 sati. Prateći suvremene prakse u visokoškolskom obrazovanju Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku prošle je akademske godine pokrenula prvu osječku radionicu umjetničke grafike s naglaskom na studente i goste s drugih akademija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine radionica se održava u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu i ugošćuje doc. dr. art. Mirana Šabića i Dominika Vukovića, umj. sur. zajedno sa studentima.

Cilj je radionice studentima omogućiti istraživanje novih tehnoloških mogućnosti suvremene umjetničke grafike koja će unaprijediti njihovo znanje o grafičkom mediju te proširiti viđenje i implementaciju iskustva u praksi. Tijekom intenzivne sedmodnevne edukacije gost profesor Miran Šabić s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu provest će niz nastavnih aktivnosti kroz koje će studenti uz stručno vodstvo imati priliku steći nova znanja o grafičkoj tehnici litografije koju se, po prvi puta, predstavlja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Ovo je podrazumijevalo i formiranje prve litografske radionice na ovim prostorima. Doprinos radionice očitovat će se kroz razvoj individualnih umjetničkih poetika polaznika te stvaranje prepoznatljive, inovativne i bogate umjetničke scene grada Osijeka i regije.

 

Voditelji radionice:

doc. dr. art. Miran Šabić, Akademija za likovnu umjetnost u Zagrebu
Dominik Vuković, umj. sur., Akademija za likovnu umjetnost u Zagrebu
doc. art. Mario Matoković, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku
Krunoslav Dundović, umj. suradnik, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku
Studenti sudionici ALU, Zagreb: Teo Kiš, Maja Perak i Ljubica Golubić
Studenti sudionici AUK, Osijek: Petra Kordić, Gabriela Ilić, Mirjana Vrdoljak, Leo Pavlović, Ivana Ratkaj, Marija Križić, Stella Perica, Nataša Takač i Zvonimir Florijančić

Organizacijski odbor:

izv. prof. art. Mario Čaušić
izv. prof. dr. art. Ines Matijević Cakić
doc. art. Mario Matoković
Krunoslav Dundović, umjetnički suradnik

 

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!