Događanja / Istaknuta

Od 30. studenoga do 11. prosinca

Galerija Knifer: Izložba „OFF THE HOOK: Layers and objects”

Galerija Knifer: Izložba „OFF THE HOOK: Layers and objects”
Farah Sara Kurnik

Otvorenje će se održati u Galeriji Knifer, 30. studenoga u 19 sati

Nakon pet uspješnih izložbi u Berlinu, Budimpešti, Beču i Beogradu te jedne online izložbe (zbog epidemioloških razloga), šesto izdanje projekta OFF THE HOOK bit će predstavljeno u Osijeku. Otvorenje će se održati u Galeriji Knifer, 30. studenoga u 19 sati.

Pet mladih slovenskih umjetnica: Ana Janež, Ajda Kadunc, Maša Knapič, Anastazija Pirnat i Sara Skenderija, propituju medij slikarstva svaka na svoj način. Središnje mjesto u njihovim radovima zauzima istraživanje različitih tehnoloških procesa te eksperimentiranje s materijalima, formatima i medijima s ciljem stvaranja slika čiji sadržaj lako izmiče gledatelju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

OFF THE HOOK putujući je izložbeni projekt u organizaciji Kino Šiška Centre for Urban Culture i Galerije DobraVaga (Ljubljana, Slovenija). Naslov projekta aludira na identitet galerije DobraVaga smještene u prostoru bivše ribarnice na ljubljanskoj tržnici te također na umjetnička djela koja kao da su netom skliznula sa svog domaćeg terena. Izložba ima u cilju približiti široj publici aktualnu suvremenu slovensku produkciju umjetnica.

DobraVaga je izložbeni i projektni prostor, prodajna galerija i otvoreni studio umjetnika različitih stilova i poetika. Program galerije stavlja naglasak na estetske refleksije mlađe generacije, čiji rad predstavlja spoj različitih mogućnosti, istraživanja i aktualnih konteksta likovne produkcije u sadašnjem trenutku. Misija nove umjetničke inicijative je poticanje kreativnosti koja se ne zadovoljava etabliranom definicijom da svijet umjetnosti ovisi o klasičnom umjetničkom tržištu. Stoga DobraVaga aktivno potiče i promovira nove, originalne i inovativne umjetničke prakse.

Suradnja Galerije Knifer (Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku) sa slovenskom galerijom DobraVaga ostvarena je posredstvom projekta Međunarodno studentsko biennale (International Student Biennial). Kustosica izložbe Rea Vogrinčić izlagala je te je bila nagrađena umjetnica na 3. Međunarodnom studentskom biennalu, dok je Ana Janež izlagala na 4. izdanju biennala.

Izložba je dostupna do 11. prosinca, četvrtkom i petkom od 17 do 19 sati. Posjet u dodatnim terminima moguć je uz najavu na e-mail: [email protected].

 


Izdvojeno

Reci što misliš!