Događanja / Istaknuta

Od 26. studenoga do 31. prosinca

Advent u Požegi 2022. [PROGRAM]

Advent u Požegi 2022. [PROGRAM]
Ivica Galović/PIXSELL

“I ove godine pripremljena su događanja u Požegi, organizacija Adventa na način da građani mogu doći, uživati u sadržajima koji su planirani kako bi u predbožićnom i božićnom razdoblju bili što zadovoljniji i sretniji te uživali u svom gradu”

U petak, 25. studenoga u prostorijama Gradske vijećnice Grada Požege održana je konferencija za medije povodom Adventa u Požegi. Advent su predstavili gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić, ravnateljica Turističke zajednice grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović te Ksenija Teskač ispred OŠ Antuna Kanižlića u Požegi, u čijem će dvorištu biti postavljeno klizalište.

“I ove godine pripremljena su događanja u Požegi, organizacija Adventa na način da građani mogu doći, uživati u sadržajima koji su planirani kako bi u predbožićnom i božićnom razdoblju bili što zadovoljniji i sretniji te uživali u svom gradu. Turistička zajednica, Požeški sportski savez i ove godine OŠ Antuna Kanižlića na određeni način okosnica su ovih događanja. Potrudili smo se da osiguramo uvjete s kojima će građani, nadam se, biti zadovoljni”, rekao je gradonačelnik Glavić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečano otvorenje Adventa i klizališta bit će u subotu, 3. prosinca uz nastup Požežanke Brune Oberan Bošković i Big Band Youth Orchestra. Klizalištem upravlja Požeški sportski savez, a bit će organizirana i Škola klizanja koju će ove godine voditi profesorica Ilijana Lončar.

”Postavljanje klizališta počinje 26. studenoga, a s radom počinje 3. prosinca od 18 sati. Radit će od 10 do 21 sat, osim vikendom kada će rad biti produžen do 22 sata. Na Božić će raditi od 16 do 22 sata, na staru godinu bit će doček od 18 do 22 sata za djecu. Predviđeno je da radi do 8. siječnja 2023. godine. Bit će nešto veće i s bogatijim sadržajem nego dosadašnjih godina, a za najmlađe pripremili smo Školu klizanja u terminima od 10 do 10,45 i popodne od 14,30 do 15,15 sati. Cijena ulaznice je 10 kuna (1,33 eura), klizaljki ima 150 komada, svih brojeva”, rekao je Mitrović.

Uz klizalište, priprema se i tradicionalni humanitarni božićni sajam koji će se održati od 22. do 24. prosinca u šetališnoj zoni, uz moto mrazove, glazbeni program i podjelu posnog obroka. Prikupljena će sredstva ići za potrebe pomoći učenicima slabijeg financijskog statusa prilikom izvođenja terenske nastave.

“Nastojali smo osmisliti program znatno proširen i obogaćen novim sadržajima, ujedno namijenjen svima”, istaknula je ravnateljica Mirna Šimunović Svoboda.

Doček Nove godine već će se tradicionalno održati u predvečernjim satima za najmlađe, a glavni od 23 sata na Trgu Svetog Trojstva na kojemu će okupljene zabavljati grupa Twist off.

Cjelokupni je program Adventa dostupan na poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!